Cruces tranvía

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia.

  • Les actuacions sobre el paviment afecten 28 punts d’encreuament de les Línies 4, 6 i 8 amb la xarxa viària urbana de València
  • Els treballs milloraran les condicions de pas dels tramvies en les zones afectades

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat els treballs de pavimentació dels encreuaments de la Línia 4 (Dr. Lluch-Mas del Rosari), 6 (Tossal del Rei-Marítim Serrería) i 8 (Marina Reial-Marítim Serrerís) del tramvia a València per valor de 768.000 euros, IVA inclòs, a l’empresa L’Ullal Park Ferroviària S.L.

La xarxa tramviària actual va entrar en servei en 1994 i posteriorment ha viscut diferents ampliacions. El traçat discorre en gran part per la trama urbana de la ciutat de València, per la qual cosa alguns punts d’encreuament acumulen un cert desgast, provocat pel continu pas de vehicles i del propi tramvia.

Per això, l’empresa pública de la Generalitat ha previst aquest conjunt d’actuacions, dividides en dues fases, per a fer els treballs de reparació i garantir el pas de vehicles en les millors condicions.

En conjunt, està previst actuar sobre la pavimentació de 28 encreuaments tramviaris, dels quals 12 corresponen a una primera fase, entre les parades de Florista i Vicent Zaragozá, i altres 16 a la fase 2, entre les parades de Tarongers i la Marina en Línia 4; entre Alfauir i Tossal del Rei en Línia 6; i entre Francesc Cubells i Marítim Serrería en Línia 8.

Les obres a realitzar per a la seua reparació consisteixen en la supressió del paviment actual, compost per materials diversos com formigó o paviment asfàltic.

En el projecte s’ha previst la renovació de les proteccions del carril i la reposició dels elements elàstics de protecció enfront de les vibracions del tramvia. Amb aquests treballs es millorarà el pas dels tramvies en les zones afectades.

La xarxa tramviària actual compta amb 20 quilòmetres i 43 parades repartides pels municipis de València (32), Burjassot (6) i Paterna (5).