Señalización Línea 10

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Plànols, cartells, avisos, horaris, tarifes, pictogrames, logotips i altres suports ajudaran a les persones usuàries en els seus desplaçaments
  • Els dispositius es distribuiran en les tres estacions subterrànies, en les cinc en superfície i en la de Bailèn com a connexió per als vianants amb la Línia 7

La Generalitat instal·larà més de 700 elements informatius, en concret 719, en la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret) en una completa varietat de suports que comprendrà plans, cartells, avisos, horaris, tarifes, pictogrames, logotips i altres dispositius, a fi d’ajudar i facilitar a les persones usuàries en els seus desplaçaments per la nova infraestructura de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

A més les estacions i parades de la nova línia comptaran amb teleindicadors que oferiran informació de servei i intèrfons d’atenció a les persones usuàries.

Tots aquests punts informatius es distribuiran per les tres estacions subterrànies de la Línia 10 (Alacant, Russafa i Amado Granell/Montolivet), les cinc en superfície (Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències/Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret) i en l’estació de Bailèn de la Línia 7 que servirà de connexió de la futura línia amb la resta de la xarxa de Metrovalencia a través d’un canó per als vianants que podrà ser utilitzat per les persones usuàries del metro i pels ciutadans i ciutadanes en general.

Entre els diferents elements informatius, destaquen els 71 plans (27 zonals, 22 generals i 22 de barri); 121 cartells (32 d’horaris, 32 de normes, 32 de tarifes i 25 d’avisos); 96 pictogrames (12 d’accessibilitat, 30 d’ascensors, 28 no utilitzar l’ascensor en cas d’incendi, 14 del bucle d’audiòfons a l’interior de l’ascensor i 12 de la “i” d’informació); 44 logotips de Metrovalencia de diferents grandàries; 85 vitrines i 223 indicadors (25 denominacions d’interior, 54 denominacions d’exterior, 45 direccionals, 28 “termòmetres” de línies, 55 eixides al carrer i 12 números de via).

Distribució per estacions

Per estacions, les subterrànies engloben 440 dels 710 elements informatius totals i les parades de superfície 242, mentre que les instal·lades a Bailèn seran 24 i en el passatge per als vianants tindrà 37.

L’estació d’Alacant serà la que més suports informatius acollirà en els seus dos vestíbuls i dues andanes, 181 elements; seguida d’Amado Granell/Montolivet, també amb dos vestíbuls i dues andanes, amb 152 i *Russafa amb 107, tenint en compte que aquesta instal·lació només disposarà d’un vestíbul i dues andanes.

D’entre les parades de superfície, destaca Ciutat Arts i Ciències/Justícia, amb 66 dispositius, mentre que les altres quatre *Quatre Carreres, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret) disposaran de 44 punts informatius cadascuna.

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.