Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Es tracta d’un sistema d’ajuda per a facilitar l’orientació en les estacions per a persones cegues o amb discapacitat visual
  • Aquesta actuació està inclosa entra les propostes de la Generalitat per a obtindre finançament europeu a través del pla Next Generation EU

La Generalitat implantarà en les estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d’Alacant la nova tecnologia de senyalització i guiat ‘Navilens’, creada i patentada per la Universitat d’Alacant i Neosistec. Aquest sistema de guiat funciona mitjançant marcadors, que, basant-se en la visió artificial, són capaces de guiar d’una manera ràpida, fàcil i fiable a persones amb discapacitat visual.

L’aplicació utilitza la cambra de qualsevol dispositiu mòbil per a llegir la senyalització distribuïda en les instal·lacions, gràcies a un codi QR expressament creat per a aquesta solució, a través del qual es pot rebre informació instantània, sense necessitat de panells o pantalles electròniques.

L’objectiu d’aquesta actuació és facilitar l’orientació en les estacions i parades per a persones cegues o amb discapacitat visual, mitjançant una tecnologia que compta amb un important reconeixement entre diferents associacions de persones usuàries.

A més, aquest sistema també és útil per a viatgeres i viatgers que no tenen discapacitat visual, ja que permet accedir a la informació de les senyalitzacions en l’idioma dels usuaris, permetent igualment orientar-se a les persones que desconeguen l’idioma utilitzat per l’empresa ferroviària.

La instal·lació del sistema compta amb un pressupost conjunt superior al milió d’euros i el projecte està inclòs entra les propostes que ha presentat la Generalitat Valenciana per a obtindre finançament europeu, a través del pla Next Generation EU. La seua posada en servei està prevista per a l’any 2023 a València i Alacant .

Amb aquest projecte, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) millora les condicions d’accessibilitat i la qualitat en la informació aportada al client i, al seu torn, contribueix a la digitalització dels sistemes d’informació per als usuaris i usuàries en temps real, avançant cap a la transformació digital dels serveis ferroviaris.

Les actuacions a desenvolupar per FGV en la instal·lació d’aquest projecte comprenen tant l’enginyeria com l’equipament i la instal·lació del sistema.