Finaliza la instalación del carril de Línea 10 en Av. Antonio Ferrandis

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Una vegada completats aquests treballs s’ha obert al trànsit la circulació de vehicles en aquest punt
  • Aquesta actuació forma per a del condicionament del tram en superfície aquesta línia que unirà el centre de la ciutat i Natazret

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha finalitzat les obres que va iniciar el passat 2 d’abril, per a instal·lar del carril d’enllaç entre les plataformes tramviàries ja construïdes, en l’encreuament de les avingudes Antonio Ferrandis i Amado Granell.

La finalització d’aquests treballs ha permés obrir a la circulació de vehicles la zona afectada, per la qual cosa ja no és necessari utilitzar els itineraris alternatius establits, davant la impossibilitat circular en aquest encreuament en direcció a la nova Fe.

El carril existent en aquest punt d’encreuament va ser retirat l’any 2015 per a afavorir la circulació de vehicles i davant la previsió de no reprendre aquest projecte. Ara, amb l’execució de les obres de Línia 10 per a la seua posada en servei en 2022 per part de la Generalitat ha sigut necessari de nou completar la seua instal·lació.

Aquests treballs formen part de les actuacions de condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de l’eixida del túnel en la rampa d’Amado Granell fins al barri de Natzaret, pressupostades en més de sis milions d’euros.

Les actuacions previstes en aquest projecte també contemplen la construcció en el barri de Natzaret del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per aquesta prolongació de l’actual xarxa de Metrovalencia.

Els treballs d’arquitectura en les parades de superfície inclouen el condicionament i equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i il·luminat comunicacions, peatge i informació al viatger i la urbanització de les àrees afectades per l’obra.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).