Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Els treballs previstos inclouen la neteja de les estacions, dependències tècniques, material mòbil i dependències administratives
  • El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a iniciar el procés de licitació d’aquest contracte

La Generalitat ha previst destinar més de 35 milions d’euros als treballs de neteja i desinfecció de les instal·lacions i material mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant durant els pròxims tres anys i mantindrà el reforç plantejat per a fer front de la COVID-19.

El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat (FGV)a iniciar el procés de licitació per a la contractació d’aquests serveis. El pressupost de licitació ascendeix a 35.425.993,39 euros IVA inclòs i un termini inicial de tres anys, amb una possible pròrroga de dos anys addicionals.

La licitació contempla 10 lots diferents, cinc lots principals i cinc lots secundaris, en els quals s’inclouen les noves necessitats que s’han plantejat en els últims mesos per a fer front a la pandèmia provocada per la COVID-19 en matèria de neteja i desinfecció.

Dins del pressupost del servei de neteja, s’han tingut en compte totes les necessitats per a garantir una correcta prestació de les labors de neteja en totes les instal·lacions, dependències i material mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, garantint la qualitat i les freqüències de les neteges requerides, diàries i no diàries.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha recordat que “des de l’inici de la pandèmia, la Generalitat ha intensificat les labors de neteja i desinfecció d’instal·lacions, estacions, trens i tramvies a València i Alacant, la qual cosa ha suposat una despesa addicional d’uns 10 milions d’euros” i ha afegit que “continua sent fonamental contemplar en aquest nou contracte una partida extra per a fer front a la COVID-19 i continuar donant seguretat als viatgers i viatgeres, alhora que es presta un millor servei”.

El conseller Arcadi España ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i amb la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato per a fer seguiment de les mesures COVID-19 vigents en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant.

Per part seua, la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha explicat que “les actuacions a dur a terme per a garantir la desinfecció d’instal·lacions i trens respecte a la pandèmia provocada per la COVID-19 comprenen el subministrament d’hidrogels; la neteja addicional del material mòbil en ruta; la desinfecció en els canvis de torn en taquilles; una major freqüència de neteja i les labors necessàries en cas de detectar-se positius per COVID-19”.
En aquest mateix contracte, s’han incorporat també les instal·lacions de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia, tallers Torrent i els possibles treballs extraordinaris programats i no programats.