Desfibrilador Jesús

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • S’han muntat en dependències amb una mitjana diària de 2.000 o més viatgers, a més d’en tallers, oficines i aules de formació
  • FGV ha col·locat 56 dispositius en la xarxa de València i 8 en la d’Alacant

La Generalitat ha conclòs la instal·lació de 64 equips de desfibril·ladors semiautomàtics en les instal·lacions de Metrovalencia (56) i TRAM d’ Alacant (8) per un import de 119.765,60 euros, IVA inclòs, que es destinaran a l’arrendament, instal·lació i manteniment d’aquests dispositius durant tres anys.

A més d’en les principals estacions, aquests desfibril·ladors semiautomàtics s’han instal·lat en dependències pròpies de FGV, com els tallers de València, Machado, Tarongers a València i El Campello a Alacant, així com en aules de formació i oficines.

Per a aprendre la tècnica i bon ús dels dispositius, l’empresa pública ha realitzat cursos de formació per al personal de FGV i vigilants de seguretat, en el qual han participat 216 persones (136 a València i 80 a Alacant).

FGV s’adapta, d’aquesta forma, al decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari en la Comunitat Valenciana. La legislació estableix com a obligatòria l’existència d’aquests dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

Estacions amb dispositiu

D’aquesta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb aquests equips. Les de Xàtiva, Colón i Ángel Guimerà, a l’ésser les de major afluència d’usuaris, disposaran de dos desfibril·ladors, igual que els tallers Machado i Tarongers. Per part seua, el taller de València Sud i les aules de formació de l’antiga estació de Palmaret tindran un aparell.

En el TRAM d’Alacant les estacions de Luceros, Mercado, Marq-Castillo, El Campello i Benidorm també comptaran amb un d’aquests dispositius. A més, els tallers del Campello disposarà de dos desfibril·ladors i les oficines de la Marina, un.

L’empresa adjudicatària assumeix les tasques de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d’avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegits.

Quant a la ubicació dels dispositius, s’han instal·lat dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d’alarma. En el cas de les estacions subterrànies, s’han col·locat en zones visibles, a una altura de 1,50 metres i són accessibles.

FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució que indica que es retire abans de la descàrrega.