Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Les parades compten amb 23 metres de llarg i s’instal·laran també en Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret
  • La nova línia de tramvia unirà el centre de la ciutat de València des del carrer Alacant fins al barri de Natzaret

La Generalitat ha començat a instal·lar en Quatre Carreres la primera de les parada del tram en superfície de la nova Línia 10 de Metrovalencia, que unirà el centre de València, des de l’estació d’Alacant, i el barri de Natzaret.

Aquestes parades compten amb 23 metres de llarg i compten amb espai per a la informació de servei, com a horaris i plans, així com teleindicadors i suports publicitaris. Es tracta d’estructures metàl·liques que reprodueixen en la seua part posterior la silueta del trencadís.

A més d’en Quatre Carreres, aquestes mateixes estructures s’instal·laran en tot el tram en superfície de la futura Línia 10, és a dir, en les parades de Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret. Està previst que els treballs s’estenguen durant tot el mes d’agost.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha fet seguiment dels treballs d’instal·lació de les noves parades, acompanyat per la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, i ha valorat que aquesta actuació “suposa un pas més en les obres de la futura Línia 10, que avancen a bon ritme per a complir els terminis previstos i que puguen finalitzar a la fi de 2021, per a començar a prestar servei en els primers mesos de 2022”.

A més, Arcadi España ha mostrat el seu agraïment a les persones que estan treballant en totes les obres que es realitzen al llarg del futur traçat de la nova línia de Metrovalencia “perquè el projecte avance amb seguretat i tranquil·litat i es complisquen els objectius i terminis previstos”.

En aquest sentit, ha destacat que durant aquests últims mesos “fins a 150 persones al dia treballen en els trams de túnel i més de 250 persones treballen en el conjunt de les actuacions relacionades amb la nova Línia 10”.

El conseller ha remarcat durant la visita que aquestes parades “permetran una major accessibilitat i també la possibilitat de distribuir a totes les persones que utilitzen els serveis de Metrovalencia en l’espai de l’andana”. Aquest prototip del que seran les futures parades de tota la línia està ensostrat al llarg dels seus 23 metres d’estructura.

D’altra banda, el titular de Mobilitat ha incidit en què l’obertura de la nova Línia 10 de Metrovalencia “suposarà una major integració de tota la xarxa de metro i connectarà els barris d’una forma sostenible, lluitant contra el canvi climàtic i apostant pel transport públic”.

Actuacions en la L10

La instal·lació de les parades forma part del projecte de condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10, corresponents al tram en superfície, des de l’eixida del túnel en la rampa d’Amado Granell fins al barri de Natzaret.

Les actuacions previstes en aquest projecte també contemplen la construcció en el barri de Natzaret del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per aquesta prolongació de l’actual xarxa de Metrovalencia.

El pressupost destinat a l’execució d’aquests treballs, adjudicats per FGV a la UTE formada per les mercantils COMSA, S.A.O.- Llevantina Enginyeria i Construcció S.L. és de 6.205.350 euros, IVA inclòs.

Els treballs d’arquitectura en les parades de superfície inclouen el condicionament i equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i il·luminat comunicacions, peatge i informació al viatger i la urbanització de les àrees afectades per l’obra.