Reunión_Alcalde_Burjassot

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • La finalitat del consistori a convertir aquest espai en una zona verda una vegada completades les obres que es realitzen al costat de l’estació d’Empalme de Metrovalencia
  • La directora gerent d’FGV i l’alcalde de Burjassot han mantingut una reunió per a tractar aquesta i altres qüestions relatives al servei de metro que es presta en el municipi

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) cedirà a l’ajuntament de Burjassot el tram ferroviari que quedarà fora de servei una vegada es completen les obres de soterrament de la connexió amb l’estació d’Empalme de Metrovalencia, situada en aquest municipi de l’Horta.

Aquesta ha sigut una de les qüestions que han tractat la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, i l’alcalde de Burjassot, Rafael García, en la reunió que han mantingut en la seu de l’empresa pública a València Sud.

Aquestes obres, en procés d’execució per part de la Generalitat, compten amb un pressupost de 9,7 milions d’euros. Una vegada finalitzades permetran completar la connexió de l’estació d’Entroncament amb el soterrament existent i la urbanització de la zona en superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot.

Amb la proposta plantejada hui s’oficialitzarà la cessió d’aquest terreny per part d’FGV a l’ajuntament de Burjassot que assumirà el condicionament del mateix com a zona verda.

En aquesta mateixa trobada també s’ha abordat la necessitat d’actuar en la millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell i entre andanes de Metrovalencia, situats al llarg del municipi. Amb aquest objectiu se celebrarà en pròximes dates una nova reunió a Burjassot per a concretar les actuacions a realitzar.

Nous accessos a les estacions

En la mateixa reunió Menguzzato ha anunciat que FGV ja compta amb els projectes que permetran condicionar uns nous accessos a les estacions de Canterería, Burjassot i Burjassot-Godella, pertanyents a aquest municipi.

La directora gerent ha explicat que “les actuacions previstes impliquen la realització d’obres de tancament i la instal·lació d’equips de validació que impediran l’accés a les estacions a aquelles persones desproveïdes del corresponent títol de transport vàlid per a viatjar. També es milloraran les condicions d’accessibilitat i seguretat”.

Aquest tipus d’actuacions s’emmarquen dins d’un pla global d’FGV que afecta diferents estacions en superfície de la xarxa de Metrovalencia i que juntament amb el tancament de les instal·lacions comporten una millora de les condicions d’accessibilitat .