Publicat
Arxivat com Corporatiu, Notícies, RSC.

  • El nou Abonament Temporal Jove Gratuït es podrà utilitzar des del 9 d’Octubre i fins al 15 de gener de 2023 en TRAM de Castelló, Metrobús, SAU, EMT, Metrovalencia, TRAM d’Alacant
  • Davant les centenars de milers d’entrades acumulades, Ferrocarrils de la Generalitat retira temporalment la possibilitat de sol·licitar cita dels seus webs i l’habilitarà de nou per a accedir a l’Abonament Temporal Jove Gratuït

La Generalitat ha anunciat que ampliarà la vigència de l’Abonament Temporal Jove Gratuït 15 dies més, davant les més de 2.000.000 de sol·licituds rebudes des d’ahir dijous, quan es va obrir el termini en les webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i que han provocat el col·lapse dels servidors.

Amb aquesta decisió s’ha procedit a suspendre des de hui mateix la sol·licitud de cita prèvia a través de la webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. El pròxim 11 d’octubre s’habilitarà una nova adreça, accessible també des de les webs de Metrovalencia i el Tram d’Alacant, que centralitzarà únicament aquestes entrades, seguint un sistema similar a l’utilitzat en les últimes edicions del bo viatge de la Generalitat Valenciana i reforçat a causa de l’alta demanda.

D’aquesta manera, a partir de l’11 d’octubre, la persona usuària accedirà a la web i obtindrà torn per a, a una hora determinada i un dia determinat, sol·licitar cita prèvia per a recollir la seua targeta en l’estació seleccionada.

Aquesta solució s’ha pres per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en col·laboració amb la direcció general de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, on s’ha treballat per a respondre a la gran demanda que ha originat la posada en servei d’aquest abonament, del qual poden beneficiara més de 1,5 milions de persones en la Comunitat Valenciana.

Des d’FGV s’havia augmentat prèviament la capacitat d’aquestes dues webs, però les previsions s’han vist desbordes en multiplicar per 1.000 les peticions d’entrades a la web en un dia habitual.

Aquest nou títol temporal està dirigit a joves de fins a 30 anys, inclusivament, en el moment de la sol·licitud, i ara serà efectiu des del 9 d’octubre al 15 de gener de 2023. La seua aplicació és vàlida per a Metrobus, Metrovalencia, EMT, SAU, TRAM de Castelló i TRAM d’Alacant.

En el TRAM de Castelló es manté la possibilitat de recollir aquest títol en l’oficina del carrer Carcaixent, 1 a partir del dia 7 d’octubre.

FGV ha previst també reforçar la dotació de personal en les seues estacions per a agilitar la distribució dels nous abonaments, encara que ha descartat per qüestió d’ordre públic i seguretat facilitar el lliurament d’aquests títols sense cita prèvia

Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació.

Al llarg d’enguany la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l’àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha fet efectiva des de juny una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant que ha permés reduir els preus fins a un 50%; ha facilitat el transport gratuït els diumenges de maig agost; i aplica un descompte addicional d’un 30% des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre que es manté en vigor per a la resta de persones usuàries