La Generalitat adjudica la instal·lació dels sistemes de senyalització i comunicacions de la Línia 10 i de la xarxa tramviària de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • La inversió prevista per a aquestes dues actuacions supera els 18,6 milions d’euros, IVA inclòs
  • La construcció del traçat tramviari entre el carrer Alacant i el barri de Natzaret continua amb les obres previstes en el tram subterrani

La Generalitat ha adjudicat la redacció dels projectes i treballs d’instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret), així com de la resta de l’actual xarxa tramviària en servei de Metrovalencia.

El pressupost destinat a l’execució d’aquests treballs, adjudicats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la UTE formada per les mercantils Enclavaments i Senyalització Ferroviària ENYSE, SAU i Electrosistemas Bach SA, és de 18,6 milions d’euros, IVA inclòs.

La instal·lació dels sistemes de senyalització, ATP (Automatic Train Operation) i SAE (Sistema d’Ajuda l’Explotació) en la Línia 10 compta amb pressupost de 5,4 milions d’euros, IVA inclòs, mentre que aquests mateixos treballs per a la xarxa tramviària en servei (Línies 4, 6 i 8) ascendeixen a 13,2 milions d’euros.

Amb l’execució d’aquest projecte, tant la Línia 10 com les altres línies tramviàries ja en servei comptaran amb els mateixos sistemes de comunicació, senyalització i seguretat, per a facilitar la futura integració del nou traçat en la xarxa ja construïda.

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

En l’actualitat s’estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

Com a part de les actuacions previstes per la Generalitat de cara a la posada en marxa de la Línia 10, el mes de juny passat es va adjudicar l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de tot el traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, per un import de 6,4 milions d’euros IVA inclòs.

En aquests moments està pendent d’adjudicació l’adequació del tram en superfície, que comprén la urbanització i equipament de les parades i de l’enllumenat del tram ja executat, així com de la construcció dels tallers o depòsits provisionals a Natzaret. Aquesta última licitació ascendeix a 8 milions d’euros, IVA inclòs.

Com a treballs ja completats, el mes de febrer passat es van completar les obres de construcció de la rampa que connecta els trams subterranis i en superfície a l’altura de l’avinguda Amado Granell i que ha inclòs, també, la construcció de la parada en superfície de Germans Maristes, per un import superior als 3,8 milions d’euros.