Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • L’única variació afecta el Bono de 10 viatges de Metrovalencia, que manté el seu cost de 0,72 euros per desplaçament en la Targeta  Monedero TuiN
  • La mesura s’aplicarà a partir de l’1 d’abril i té com a objectiu afavorir l’ús del transport públic

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori mantindrà al llarg de 2018 els preus dels servicis que oferix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), sistema TAM a Alacant i TRAM de Castelló, segons l’orde de tarifes que ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV, que s’aplicarà partir del pròxim 1 d’abril, amb la finalitat de continuar promocionant l’ús del transport públic.

Esta mateixa orde assenyala que l’única excepció afecta el bo de 10 viatges de Metrovalencia, que modifica el seu preu com a part del procés d’implantació de la Targeta TuiN, la targeta portamonedes únic i intel·ligent, que sí que manté el preu per viatge del bonometro actual i que per als desplaçaments d’una sola zona se situa en 0,72 euros.

A més, s’anuncia un nou títol 24 hores per a la xarxa del TRAM d’Alacant, sense límit de viatges i a fi d’atendre la demanda dels nombrós turistes que utilitzen esta línia. L’import d’este títol serà de 12,20 euros.

Amb esta proposta de tarifes per a 2018, FGV manté el preu dels títols de transport de Metrovalencia i del TRAM d’Alacant, com el senzill, anada i tornada, Mobilitat, Gent Major i descomptes per a famílies nombroses i monoparentals. A més d’incloure la nova Targeta Jove, destinada a menors de 30 anys, inclusivament, que oferix un descompte del 15%.

La nova regulació tarifària determina que FGV incrementarà i homogeneïtzarà, també a partir de l’1 d’abril, els imports del suplement per viatjar sense títol de transport vàlid en Metrovalencia i TRAM d’Alacant a 100 euros.

Actualment el suplement establit és de 50 euros. Les noves tarifes inclouen una reducció per pagament immediat, dins dels 15 dies naturals, d’un 50%.

FGV ha pres la decisió d’incrementar este import com a mesura dissuasòria per a combatre el frau, especialment en les zones tramviàries i trams oberts.
Servici integral d’EMT, Metrovalencia i Metrobús

Amb esta resolució, el bo de transport de 10 viatges amb dret a transbord i d’ús en EMT i Metrovalencia en zona A es manté en 9 euros i a 4 euros el titule temporal. L’abonament mensual, favorit segons zones, continua oscil·lant entre els 45 euros de la zona A/B/C i els 79,10 de l’ABCD. El bitllet senzill de metrobús contínua a 1,45 euros,  i es manté el preu d’un euro per a les persones jubilades. El bo transbord AB manté el seu preu inicial de 15,5 euros.

També continuen sense canvis les tarifes TAM que integra les xarxes de transport col·lectiu en l’àmbit metropolità d’Alacant. Afecten els servicis integrats de transport urbà, així com als servicis del TAM que connecten la ciutat d’Alacant amb Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig, El Campello i Sant Joan d’Alacant, així com els servicis ferroviaris prestats per FGV en este àmbit, a través del TRAM d’Alacant.

Les tarifes del sistema TAM es mantenen en 1,45 euros per al bitllet senzill; 8,70 euros per a la targeta Móbilis Multiviaje amb 10 viatges; 21,20 euros els 30 viatges de la targeta Móbilis Jove i 16,50 euros els 30 viatges de la targeta per a escolars.

Quant al TRAM de Castelló entre la Universitat Jaume I i el Grau, es manté el preu de 1,05 euros el bitllet senzill; 8,20 euros el bitllet de 10 viatges, i 30 euros el bo temporal de 30 dies.

Amb les tarifes de 2018 la targeta TuiN manté l’import que fins ara compartia amb el bonometro, entre 7,20 euros i 20 euros, segons zones. En conseqüència, els viatgers habituals poden seguir desplaçant-se amb este títol al mateix preu que ho feien fins ara amb l’habitual bo de 10 viatges.

La targeta TuiN és vàlida per a qualsevol combinació zonal i es va llançar en 2015. Una vegada realitzades les adaptacions informàtiques i de peatge necessàries per a la seua implantació massiva, FGV ja està en condicions d’iniciar el procés d’eliminació progressiva del bonometro, per la qual cosa s’ha pres la decisió d’incrementar el seu cost en 2018 en el seu format tradicional, però no amb la targeta portamonedes.

En 2018 el títol de 10 viatges passarà a costar 7,60 euros per a una zona i 21 euros per a 4 zones, la qual cosa suposa un increment mitjà d’un 5%.  A pesar de l’augment, el preu del bonometro continuaria sent més econòmic que el del mateix format de les principals explotacions ferroviàries i tramviàries espanyoles.

Les persones que carreguen la targeta portamonedes TuiN viatjaran al mateix preu que el bonometro actual (0,72 euros en zona A), amb els avantatges comercials que ja oferix la TuiN: no hi ha zona D’excepte Aeroport; tot el tramvia és Zona A i els trajectes entre estacions contigües de diferents zones es consideren com una sola zona. Al seu torn, quan superen un determinat consum dins del mateix mes natural, la resta de desplaçaments en el mateix mes es realitzaran de manera gratuïta, com en una Targeta d’Abonament Mensual.

La TuiN es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia, i s’ha de validar d’entrada i eixida, excepte en el tramvia (només d’entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en eixe moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes.