RSC Primer Semestre Asperger

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Un total de 200 treballadors voluntaris van realitzar 406 hores de treball social
  • Trenta-sis entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la política de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va impulsar en el primer semestre de 2019 un total de 46 accions solidàries junt amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG) en les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l’empresa pública. D’estes accions socials, dutes a terme a través de la denominada Línia 0, es van beneficiar 36 entitats sense ànim de lucre.

Esta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de 200 empleats de l’empresa pública que han realitzat 585 hores de treball social, amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana amb els col·lectius més desfavorits.

Esta activitat s’ha exercit a través d’accions, per mitjà de la instal·lació de 1.420 cartells en trens i tramvies, la celebració de 114 taules informatives, mercatets solidaris, donacions de sang, exposicions fotogràfiques i falques de missatges en xarxes socials.

D’esta manera, s’ha aconseguit una major sensibilitat en la societat valenciana sobre aspectes de salut, de respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, dones immigrants, refugiats, jóvens absentistes i d’ajuda a les persones majors.

Entre les entitats a què se’ls ha donat veu en FGV destaquen Creu Roja, ACNUR, Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Metges del Món, Mans Unides, Fundació Fontilles, Associació Aspenger València, Latiendo Juntos o Fundació Cepaim.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, en especial amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb distints instituts, col·legis o centres de menors.

Els treballadors de FGV han col·laborat les visites a les instal·lacions del metro i tramvia, a més d’organitzar Jornades d’Integració Laboral per a jóvens en centres d’acollida i de Formació Professional, on s’han impartit cursets de pràctiques en tallers a 191 jóvens amb 466 hores formatives.

FGV, com a empresa pública, gestiona la Responsabilitat Social Corporativa, activa i voluntàriament per al millorament econòmic, ambiental i social. En l’aspecte social, és conscient que la seua activitat està finalment orientada al servici de la Comunitat Valenciana, amb el respecte de la diversitat i promovent la reducció de les desigualtats socials.

Es troben entre els seus Grups d’Interés tant els empleats com la Comunitat Local, amb els que realitza multitud d’activitats; així com les ONG, amb les que FGV està sempre a la seua disposició i en contínua col·laboració, i les Conselleries, en suport de les campanyes de salut pública i acolliment familiar.

Per a això, en 2005, FGV va crear una línia ferroviària contínua que, des d’eixe esperit, naix i finalitza en la societat, la Línia 0. Esta Línia 0 és una iniciativa que, com si el trajecte d’una línia de metro o tramvia es tractara, part de la responsabilitat de l’empresa amb la societat en què s’inserix, i es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari, capaç d’arreplegar totes les iniciatives que sorgisquen d’aquella per a intentar, en la mesura de les seues possibilitats, facilitar la seua posada en marxa, afavorir la seua circulació i contribuir a la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

Per consegüent, la cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’estes iniciatives s’emmarca dins dels seus objectius solidaris.