Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  •  Un total de 244 treballadors voluntaris de l’empresa van realitzar 596 hores de treball social
  • Trenta-tres entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la política de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va realitzar durant el primer semestre de 2018, junt amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG), 46 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a través de la denominada Línia 0. D’estes accions socials es van beneficiar 33 entitats sense ànim de lucre.

Esta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de 244 empleats de l’empresa pública que han realitzat 596 hores de treball social, amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana amb els col·lectius més desfavorits. Esta activitat s’ha exercit a través d’accions sobre aspectes relacionats amb salut, educació, respecte a col·lectius amb problemes d’exclusió, i ajuda a persones majors o de mobilitat reduïda.

Entre les entitats a què se’ls ha donat veu en FGV destaquen Greenpace, Lambda, Creu Roja, ACNUR, Alcohòlics Anònims, Telèfon de l’Esperanza, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació SEUR, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Món Gitano, Mans Unides, Missatgers de la Paz, Fundació Fontilles, Associació Futbolista València C.F. i Obrim Fronteres València.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, en especial amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb distints instituts, col·legis o centres de menors. Els treballadors de FGV han col·laborat les visites a les instal·lacions del metro i tramvia, a més d’organitzar Jornades d’Integració Laboral per a jóvens en centres d’acollida i de Formació Professional, on s’han impartit cursets de pràctiques en tallers a 275 jóvens amb 690 hores formatives.

Els projectes d’expressió ciutadana, per mitjà de col·locació de 2.450 vinils de tretze entitats en estacions i trens; taules informatives; campanyes d’arreplegues de taps de plàstic (en el mes de març es va complir el quart any d’esta iniciativa)y de sang han impulsat la col·laboració participativa ciutadana amb les associacions i amb els més necessitats, aconseguint una major sensibilitat en la societat valenciana sobre aspectes de salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, i defensa d’animals.

FGV, com a empresa pública, gestiona la Responsabilitat Social Corporativa, activa i voluntàriament per al millorament econòmic, ambiental i social. En l’aspecte social, és conscient que la seua activitat està finalment orientada al servici de la Comunitat Valenciana, amb el respecte de la diversitat i promovent la reducció de les desigualtats socials.

Es troben entre els seus Grups d’Interés tant els empleats com la Comunitat Local, amb els que realitza multitud d’activitats; així com les ONG, amb les que FGV està sempre a la seua disposició i en contínua col·laboració, i les Conselleries, en suport de les campanyes de salut pública i acolliment familiar.

Per a això, en 2005, FGV va crear una línia ferroviària contínua que, des d’eixe esperit, naix i finalitza en la societat, la Línia 0. Esta Línia 0 és una iniciativa que, com si el trajecte d’una línia de metro o tramvia es tractara, part de la responsabilitat de l’empresa amb la societat en què s’inserix, i es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari, capaç d’arreplegar totes les iniciatives que sorgisquen d’aquella per a intentar, en la mesura de les seues possibilitats, facilitar la seua posada en marxa, afavorir la seua circulació i contribuir a la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

Per consegüent, la cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’estes iniciatives s’emmarca dins dels seus objectius solidaris.