Publicat
Arxivat com Material mòbil, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Oci i cultura.

  • El vehicle, exposat com a monument en l’exterior de l’estació, ha sigut retirat este matí per a iniciar els treballs
  • La unitat va ser construïda per Devís en la dècada de 1930 i s’espera que estiga recol·locada al novembre

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha procedit a retirar este matí el Tractor 4, exposat com a monument en l’exterior de l’estació de Rafelbunyol, per a iniciar la seua restauració coincidint amb el 125 aniversari de l’arribada del tren al municipi, la qual cosa hui en dia és la la Línia 3 de Metrovalencia (Rafelbunyol-Aeroport).

El Tractor T4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del “trenet” estan lligats a la Segona República.

Després de diversos anys fora de servici va ser restaurat i ubicat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tindre sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.

Per al procés de restauració, coordinat i supervisat pel servici de Conservació Històrica de FGV, ha sigut traslladat des de la seua ubicació als tallers de l’empresa adjudicatària a Picassent.
El retorn del Tractor 4 està prevista per al mes de novembre, coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, fa 125 anys.

Esta restauració forma part de la col·laboració de FGV amb el projecte de commemoració del 125 aniversari de la construcció d’esta línia del “trenet”, la principal activitat del qual serà una exposició simultània en les sales d’exposicions dels ajuntaments d’Alboraia, Museros i Rafelbunyol, les tres primeres estacions de la línia, inaugurades en 1893. L’exposició, comissariada per Rubén Pacheco, s’inaugurarà el pròxim 21 de setembre.