FGV registra un aumento en el número de viajeros al pasar de la Fase 2 a la Fase 3

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • Metrovalencia i TRAM d’Alacant han registrat el dilluns 15 de juny un increment respecte al dilluns anterior, del 24,71% a València i del 43,38% a Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha experimentat un creixement de viatgers, coincidint amb el pas de la Fase 2 a la Fase 3 del procés de desescalada, establit durant la crisi sanitària de la COVID-19.

El nombre de viatgers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant va experimentar el dilluns 15 de juny un increment respecte al passat dilluns dia 8 de juny, del 24,71% a València i del 43,38% a Alacant, com a conseqüència de la major mobilitat dels usuaris.

Aquest progressiu augment de viatgers des de l’inici de la desescalada ha suposat que FGV aconseguira el passat 11 de juny superar els 100.000 viatgers transportats en un dia per primera vegada des de l’inici de la crisi de la COVID-19, en sumar els 85.902 de Metrovalencia i els 17.756 de TRAM d´Alacant.

No obstant això, els percentatges d’utilització del tren i el tramvia segueixen molt per davall dels registrats abans de l’estat d’alarma per la crisi sanitària. Així, per exemple, en Metrovalencia el descens respecte a un dilluns similar de juny de 2019 és del 60,19%. En TRAM d´Alacant, la disminució respecte a un dilluns similar de juny de 2019 és del 56,72%.

Cal recordar que en l’última fase es permet l’obertura de diferents sectors econòmics encara sense activitat, la mobilitat interprovincial en la Comunitat que intensifica les connexions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant amb Renfe, l’eliminació de les franges horàries i l’ampliació en els percentatges d’ocupació de locals, la qual cosa ha facilitat un augment dels desplaçaments en el transport públic.

Oferta de servei

En Metrovalencia, les línies de metro ofereixen el servei habitual establit de dilluns a divendres, dissabtes i diumenges i festius. En el tramvia, la Línia 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch), la Línia 6 (Tossal del Rei-Marítim Serrería) i des del 15 de juny la Línia 8 (Marítim Serrería- Marina Reial Joan Carles I) han recuperat el servei dels dies laborables no lectius, al no estar oberts els centres universitaris i educatius.

El servei nocturn previst els divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, segueix suspés en les línies de metro i tramvia.

En la xarxa del TRAM d’Alacant es recupera el servei previst per a les jornades laborables no lectives en totes les seues línies, una vegada incorporada a la circulació des del 15 de juny la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya).

Aquest estiu no circularan el Tramnochador i El Mussol dels Marines les nits del divendres i dissabtes.