FGV, protagonista en el Dia Europeu sense Cotxe

Publicat
Arxivat com notícies FGV - butlletí.

La jornada de portes obertes en les xarxes de transport públic de Metrovalencia i TRAM d’Alacant celebrada el diumenge 22 de setembre amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe va permetre que 138.814 viatgers, es desplaçaren de manera gratuïta en aquests mitjans de transport de titularitat autonòmica.

Aquest esdeveniment ha posat fi a les distintes activitats que la Generalitat ha organitzat, emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, entre les quals la celebració de la Fira de la Sostenibilitat en València i la Ciclovía d’Alacant, en què també ha participat FGV amb estand propi.

FGV, protagonista en el Dia Europeu sense Cotxe

El conseller Arcadi España també va visitar dissabte l’estand de FGV en la Fira de la Sostenibilitat i diumenge va fer un recorregut amb metro des de l’estació de Xàtiva.

FGV, protagonista en el Dia Europeu sense Cotxe
FGV, protagonista en el Dia Europeu sense Cotxe

En Metrovalencia van utilitzar els serveis de metro i tramvia, segons les estimacions realitzades, 109.477 viatgers, la qual cosa suposa un increment del 22,39% dalt o baix sobre la mitjana de viatgers de qualsevol altre diumenge de setembre.

El TRAM d’Alacant va desplaçar 29.337 viatgers, xifra que suposa un increment global del 24,19% respecte d’un diumenge del mes en curs.

L’objectiu que es persegueix amb esta iniciativa és que els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat, que proven de deixar el cotxe a casa un dia i gaudeixquen dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en les ciutats.