Publicat
Arxivat com Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Les explotacions ferroviàries espanyoles analitzen i compartixen experiències relatives a esta matèria en el transport urbà
  • L’empresa pública valenciana pretén aconseguir la certificació UNE 1700001-2 d’accessibilitat universal

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), a través del seu director de Clients i Accessibilitat, Francesc Romeu, i la cap de la Unitat d’Accessibilitat, Amparo Correcher, participa en la reunió de la Comissió d’Accessibilitat d’Associació d’Empreses Gestores dels Transports Urbans Col·lectius (ATUC) que se celebra estos dies en Santa Creu de Tenerife.

La creació d’un grup de treball específic sobre accessibilitat universal de metros i tramvies en el marc d’ATUC per a analitzar i compartir experiències d’esta matèria en el transport urbà entre les distintes empreses del sector, es va impulsar des de FGV a proposta del seu director-gerent, Juan Andrés Sánchez Jordán.

En la constitució de la comissió, que va tindre lloc a València el 28 de setembre de 2017, Sánchez Jordán va presentar el Pla d’Accessibilitat Universal 2017-2023 de FGV, que té com a objectiu que el transport públic siga accessible per a tots i en tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a viatjar fins que s’abandona l’estació. Amb este document s’establixen les bases i es fixa el full de ruta per a garantir un transport públic basat en criteris “d’igualtat, dignitat, màxima autonomia, comoditat i seguretat”.

La reunió de Santa Creu de Tenerife, ciutat triada a proposta de FGV, té la seua raó de ser perquè Metrotenerife és l’única explotació ferroviària espanyola que compta amb la UNE 1700001-2 d’accessibilitat universal, certificació que l’empresa pública valenciana pretén aconseguir també, en un principi en la Línia 9 del TRAM d’Alacant i la Línia 10 de Metrovalencia, per a seguir progressivament estenent-la per la resta de les seues xarxes d’Alacant i València.

En la reunió de hui, Metrotenerife ha explicat el seu sistema de gestió d’accessibilitat i l’empresa del Cabildo de Tenerife dedicada a este àmbit, Sinpromi, ha realitzat una anàlisi de solucions per als diversos col·lectius implicats en la matèria. A més, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat el seu model d’accessibilitat.

Finalment, Aenor ha realitzat una ponència sobre la certificació d’Accessibilitat que ha obert el debat entre les distintes empreses ferroviàries presents en la trobada.

L’associació ATUC està integrada per les empreses d’autobusos, metros i ferrocarrils, públiques i privades, responsables del transport col·lectiu urbà de les principals ciutats d’àmbit estatal, amb un índex de participació, en el dit àmbit, superior al 78% de viatgers amb autobús, del 100% de viatgers amb metro i de tota la xarxa De Rodalies de Renfe.

Els objectius d’ATUC són potenciar la utilització del transport urbà i periurbà col·lectiu i proposar i estudiar mesures conduents amb este fi; defendre la qualitat en la prestació dels servicis i promoure de desenvolupament tecnològic que faça factibles tals millores i realitzar i promocionar estudis d’investigació de quantes facetes concernix al transport en els nuclis urbans.

Així mateix, es pretén promoure seminaris, jornades, comissions de treball, enquestes d’estudis, etcètera i establir contactes nacionals i intercanvis amb organismes i associacions nacionals i internacionals.