Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat els transports autonòmics obrin la seua portes durant tot el dia
  • Aquesta iniciativa tracta de promoure hàbits sostenibles i recordar que el transport públic és un mitjà de desplaçament segur

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) celebra demà, dimecres 22 de setembre, el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Arcadi España, ha explicat que “aquesta iniciativa, igual que en anys anteriors, forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració del 16 al 22 de setembre de la Setmana Europea de la Mobilitat”.

“L’objectiu és promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mitjà totalment segur a l’hora de facilitar els nostres desplaçaments urbans i interurbans”, ha destacat el conseller.

Accés gratuït

Amb motiu del Dia sense Cotxe i per a facilitar l’accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalencia i TRAM d’Alacant estaran oberts, des de l’inici del servei fins a la finalització d’aquest.
En Metrovalencia, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.

A Alacant, totes les validadores, tant les embarcades com les de les estacions, estaran fora de servei. Totes les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat del servei i les persones usuàries podran adquirir els títols en vigor, exceptuant senzills, anada i volta i Metropolità.

Mou-te amb Impacte Zero’

La Generalitat s’ha sumat un any més a les iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la campanya ‘Mou-te amb Impacte Zero’. A més ha iniciat les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’. que enguany s’organitzen amb el lema “Canta al Só de la Mobilitat Sostenible!” i dirigida a estudiants de centres públics i privats d’ensenyament primari en tota la Comunitat.

El conseller Arcadi España ha explicat que “l’objectiu de totes les administracions públiques ha de ser convergir cap a l’impacte zero per a avançar en el canvi cultural que consolide una mobilitat i unes ciutats més sostenibles i en la consecució d’espais amb menys soroll i contaminació i més qualitat de vida”.