Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • Metrovalencia compta amb un total de 137 escales mecàniques distribuïdes en les seues 35 estacions subterrànies i 85 ascensors
  • TRAM´d’Alacant disposa de 14 equips distribuïts en les instal·lacions de Luceros, Mercat i MARQ-Castillo  i 5 ascensors
  • S’oferixen una sèrie de consells i recomanacions per a evitar accions perilloses que poden provocar accidents

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha llançat una campanya informativa entre els seus usuaris de Metrovalencia i TRAM´d’Alacant per a conscienciar del bon ús de les escales mecàniques instal·lades en les seues estacions subterrànies.

Les recomanacions que s’oferixen tenen com a objectiu evitar accions perilloses que poden provocar accidents innecessaris. Entre els consells que es presenten es recorda que no és recomanable l’ús d’estos mecanismes per part de persones amb problemes de mobilitat o visió, que es desplacen amb carrets de xiquet, bicicletes, embalums o maletes. FGV disposa d’ascensors en totes les seues estacions subterrànies, per la qual cosa en estos casos és millor utilitzar-los.

També s’assenyala que en cas de trobar les escales fora de servici és millor no utilitzar-les. Altres consells recorden que cal anar recolzat del passamans durant el trajecte, no córrer, subjectar els xiquets menuts de la mà, parar atenció amb els cordons de les sabates o sandàlies, mirar al front i mantindre una distància prudencial amb les persones que van davant. En cas d’incidència totes les escales mecàniques disposen d’un botó d’emergència per a la seua parada automàtica.

Metrovalencia compta amb un total de 137 escales mecàniques distribuïdes en les seues 35 estacions subterrànies que, al seu torn, disposen de 85 ascensors. TRAM´d’Alacant compta amb 14 dispositius d’este tipus entre les tres estacions de Luceros, Mercat i Marq-Castillo que compten amb cinc ascensors.

Per a la campanya s’utilitzaran suports de cartelería d’estacions, però també en format online, amb un vídeo il·lustratiu de reforç, enfocat a xarxes socials i webs de l’empresa.

Esta nova campanya se suma a altres accions de FGV orientades a augmentar la seguretat en les instal·lacions i espais de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, com “El mòbil quan toc” i “Para-mira”, ambdós ideades per a cridar l’atenció dels usuaris davant de l’ús de les tecnologies mòbils i els encreuaments en passos a nivell, respectivament. Tal com va anunciar la consellera María José Salvador, les iniciatives per a incrementar la seguretat seran constants, amb l’objectiu de reduir al màxim els riscos especialment evitables per part dels usuaris.