Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV.

Les places oferides compten amb un primer criteri de desempat a favor del gènere amb menor representació
La consellera María José Salvador va anunciar al novembre la contractació temporal de 25 maquinistes i 7 oficials de taller per a salvar la “crítica” situació de personal de l’empresa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenaciana (DOGV) el contingut de la seua oferta d’ocupació pública, corresponent a 2017 i que inclou 15 llos de treball per a les explotacions de l’empresa a València i Alacant.
FGV farà públiques les bases d’esta oferta i es reserva fins a un 7% dels llocs per a persones amb diversitat funcional. A més i a fi de promoure la igualtat efectiva de gènere, les bases inclouran com a primer criteri de desempat la resolució en favor del gènere que estiguera infrarrepresentado en l’empresa.

Esta oferta conté llocs dotats pressupostàriament i previstos en la Relació de Llocs de Treball que FGV ha elaborat. Actualment estes places estan ocupades per personal interí.

La relació de places a cobrir és la següent: 2 maquinistes per a Benidorm; 1 maquinista per a tallers El Campello; 7 oficials per a tallers Machado; 2 oficials per a tallers de València Sud; 2 factors de circulació a Altea; i 1 factor de circulació en Creueta.

Contractació temporal de 25 maquinistes i 7 oficials de taller   
 
La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, anuncià setmanes arrere la contratació temporal de 25 maquinistes y 7 oficials de taller per a garantir el servei que es presta en Metrovalencia i TRAM d’Alacant, que es veia compromés per la situació crítica de falta de personal que viu l’empresa després de l’ERE que va aplicar el govern anterior.

Dels 25 maquinistes a contractar temporalment per cobertura de vacants, la previsió inicial és que 17 ho facen en Metrovalencia (12 amb metro i 5 amb tramvia) i 8 en el TRAM d’Alacant.

Els futurs maquinistes del TRAM d’Alacant inscrits en la Borsa de Treball de FGV que han superat les proves psicològiques i teòriques han començat el curs pràctic para estar en condicions de començar a treballar en la segona quinzena de gener, després d’obtindre la necessària habilitación establida en el Sistema de Gestió de Seguretat de l’empresa pública.

Per la seua banda, els maquinistes de Metrovalencia ya han conclòs les proves psicològiques i están realitzant el curs teòric, que terminará amb unes proves a finals de desembre, en el cas del tramvia, i a principis de gener, en el del metro. Quins les superen, començaran el curs pràctic, amb la previsió que els conductors de tramvia inicien el treball  de conducció a finals de gener i els de metro en la primera quinzena de febrer.