Viatgem en silenci

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • Les estacions i trens de Metrovalencia i TRAM d’Alacant recullen aquest missatge que recomana no interactuar, ni parlar per telèfon durant els desplaçaments
  • També es recorda a viatgers i viatgeres l’obligatorietat de l’ús de màscara en el transport públic

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha llançat la campanya “Viatgem en silenci” dirigida a les persones usuàries dels diferents serveis de transport públic. L’objectiu és recordar a viatgeres i viatgers que guardar silenci i no parlar durant els desplaçaments disminueix considerablement la possibilitat de contagi de COVID-19.

La campanya s’ha instal·lat en diferents suports informatius en estacions i a l’interior dels trens i tramvies en servei de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Al seu torn, FGV a intensificat la campanya informativa de les mesures en vigor amb el nou servei d’auxiliars COVID-19, que s’encarreguen de la comunicació directa amb les persones usuàries.

Aquests auxiliars tenen com a missió principal informar viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, com a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d’aforament, ajudant a la correcta distribució de clients i clientes en andanes i unitats.

Des de l’empresa pública també es recorda que és obligatori la utilització de màscara de protecció homologada durant tota l’estada i en tot moment dins de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’ Alacant. Amb aquest motiu, FGV facilita la seua compra en diferents màquines automàtiques distribuïdes per les principals estacions de totes dues xarxes

També es recorda que els clients tenen a la seua disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic en els vestíbuls de les estacions i a l’interior de les unitats de metro i tramvia, i que cada tres minuts es renova completament l’aire a l’interior de totes les unitats de l’empresa pública.

Finalment, es recorda que FGV ha reforçat la neteja i desinfecció del material mòbil i les instal·lacions per a major seguretat en els desplaçaments.

Com a mesura addicional a les de neteja, desinfecció i renovació de l’aire que ja es realitzen en els últims mesos, tant en tallers com en les terminals de línies, l’empresa pública ha ampliat les labors de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut dels mateixos en les denominades hores barre, les de menor presència de viatgers, amb més personal destinat a aquestes labors.

Al seu torn, FGV ha incorporat també la desinfecció per mitjà de nebulización volumètrica amb peròxid d’hidrogen. Al llarg d’aquests últims mesos, l’empresa pública ha estudiat, analitzat i comprovat aquest sistema de desinfecció, el qual ha sigut ratificat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) certifica l’anul·lació total de la capacitat infectiva del SARS-CoV-2, amb el que s’aconsegueix una absoluta desinfecció integral.