Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • El pressupost de licitació supera els 32,6 milions d’euros i el contracte abasta tres exercicis, inclosa una possible pròrroga d’un any
  • Els serveis previstos milloren els actuals en incrementar les hores de vigilància a València i Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de contractació dels serveis de vigilància i protecció de les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

El pressupost del contracte, inclosa una possible pròrroga per un any, supera els 32,6 milions d’euros i abasta els exercicis 2023, 2024 i 2025, inclosa la possible pròrroga.

El contracte es divideix en quatre lots, dels quals dos inclouen la vigilància de complexos, serveis comuns, trens i tramvies del TRAM d´Alacant i Metrovalencia; i altres dos lots corresponen a les línies de metro i de tramvia de Metrovalencia.

A Alacant, respecte al contracte en vigor s’ha incrementat el servei de vigilància en el TRAM d’Alacant, incloent-hi la totalitat de la Línia 9 fins a Dénia que entrarà en servei a principis de 2023. També s’han tingut en compte altres necessitats, amb un augment dels serveis de vigilància a realitzar.

A València el nou contracte incorpora la nova Línia 10, i un reforç de vigilància en les instal·lacions d’FGV a València Sud, on se situen les oficines centrals i part dels tallers de Metrovalencia. A més s’ha contemplat un increment de les hores de servei respecte al contracte en vigor, tant en les línies de metro com de tramvia.

Amb aquest servei de vigilància es dona cobertura a totes les línies d’FGV a València i Alacant, tant en estacions subterrànies com en els trams en superfície. A més, es contemplen reforços en esdeveniments i circumstàncies especials.

Entre les labors del personal designat a aquestes tasques estan les de fer complir la normativa interna d’FGV en matèria de seguretat i el que s’estableix en la llei del sector ferroviari; detectar qualsevol circumstància que puga originar una situació d’inseguretat i actuar en conseqüència; i impedir qualsevol fet que redunde en perjudici dels interessos de les persones usuàries, empleats i instal·lacions d’FGV.

A més, des d’FGV s’ha establit com a prioritari concedir especial atenció a les persones amb diversitat funcional, i a aquelles persones amb qualsevol problema d’accessibilitat.