Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La contractació serà per a un període de quatre anys amb una possible pròrroga d’un any
  • FGV disposa d’una xarxa de 273 km, a la qual donen servei sis línies de metro, huit de tramvia, una de tren-TRAM i una de rodalia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la contractació del servei de manteniment de les línies ferroviàries i tramviàries, tant en la seua explotació de Metrovalencia com en la de TRAM d’Alacant.

Aquesta contractació tindrà un pressupost inicial de 40.310.318,71 euros, IVA inclòs, per a un període de quatre anys, al qual es podrà sumar un any supletori de pròrroga. La futura licitació estarà dividida en dos lots, un referent a les línies de Metrovalencia i un altre al de les de TRAM d’Alacant.

En el primer, el de València, s’inclouran els treballs de manteniment ordinari, incloent-hi el preventiu, correctiu pal·liatiu, i el registre dels treballs i gestió de RAMS, -sistema que analitza la fiabilitat, disponibilitat, mantenibilidad i seguretat de les instal·lacions-; així com el realitzat amb maquinària pesant, com el reperfilat; el manteniment també amb maquinària pesant, com bat, anivellament, alineació, perfilat i aportació de balast; el manteniment de talperes lliscants; l’obtenció de certificats de qualitat; i el manteniment extraordinari.

En el segon lot, el d’Alacant, s’inclouen els treballs de manteniment ordinari (preventiu i correctiu); l’ordinari no regular amb maquinària pesant com amolado; la gestió documental del manteniment en el sistema SAP ERP d’FGV, pel qual s’ajuda a automatitzar i administrar els processos empresarials; el manteniment ordinari no regular (maquinària pesant: bat, anivellament i alineació de vies: estabilització terraplenes i trinxeres); i les actuacions extraordinàries i materials.

En l’actualitat Metrovalencia compta amb 161,4 quilòmetres de xarxa per la qual discorren sis línies de metro i quatre de tramvia. Per part seua, TRAM d’Alacant disposa de 111,7 quilòmetres de xarxa, per la qual circulen quatre línies de tramvia, una de tren-TRAM i una de rodalia.