Publicat
Arxivat com Corporatiu, Material mòbil, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • El conseller Arcadi España ha presentat la iniciativa coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones
  • Aquest sistema, pendent de licitació, permetrà gravar imatges en temps real i comptarà amb finançament europeu

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) invertirà onze milions d’euros en un nou sistema de videovigilància i comunicacions en tots els trens i tramvies de la xarxa de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant per a reforçar la seguretat de les persones usuàries, que permetrà la digitalització i sensorització de les unitats i la transmissió de dades i vídeos en temps real.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, acompanyat per la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha destacat que la possibilitat de disposar d’imatges de l’interior de les unitats i de les andanes en temps real “generarà una major sensació de seguretat a les persones usuàries dels serveis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, sent una mesura dissuasiva de prevenció de vandalizaciones i delictes, i a més proporcionarà a l’empresa pública major capacitat de reacció”.

Arcadi España ha presentat aquesta nova iniciativa en l’estació de Colón de Metrovalencia, coincidint amb la celebració, hui 25 de novembre, del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. En aquest sentit, ha destacat que “hui és un dia molt important per a conscienciar-nos tota la societat. Des d’FGV també conscienciem, encenent les nostres llums violetes, però pensem que, a més de conscienciar, també cal actuar perquè som conscients que moltes dones, a determinades hores en les nostres estacions o trens se senten insegures”.

El conseller ha recordat que “FGV compta amb un procediment d’actuació davant possibles casos d’assetjament o agressió sexual a viatgeres de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, un protocol clau parell garantir la seguretat de les nostres viatgeres”. Amb aquesta nova actuació es fa un pas més i s’adopten “mesures de conscienciació, d’increment de la seguretat i d’acció perquè serà personal especialitzat qui veurà les cambres i en temps real podrà detectar si es produeix algun episodi de violència”.

Protocol FGV

Des d’FGV s’estableix que qualsevol cas d’assetjament o agressió sexual ocorregut en les seues instal·lacions s’ha de comunicar al coordinador/a de seguretat en el Lloc de Comandament perquè puga contactar amb les Forces de Seguretat de l’Estat, en cas de necessitat.

L’o l’agredida o qualsevol altra persona que conega l’agressió pot contactar amb una anomenada al 112 o als telèfons d’Atenció al Client de Metrovalencia, 900 46 10 46, i TRAM d’Alacant, 900 72 04 72. També es pot avisar als vigilants de seguretat o a qualsevol agent d’FGV que es trobe en les instal·lacions, així com donar un avís des dels intèrfons de les estacions i parades.

Inversió europea

La inversió prevista ronda els 11 milions d’euros, amb aportació de fons europeus Next Generation UE i afecta a les unitats que presten servei actualment a València i Alacant. Aquesta actuació contribueix a la digitalització dels sistemes de videovigilància de la flota de material mòbil, avançant cap a la transformació digital dels serveis ferroviaris.

Els equips de videovigilància actuals de les unitats en servei que sumen més de 1.000 cambres ofereixen menys funcionalitats, per això s’ha plantejat la seua substitució per un nou sistema amb major capacitat i possibilitats.

Amb aquest nou sistema s’agilitarà l’extracció d’imatges per part del servei de seguretat, així com la possibilitat de visionat d’imatges en l’equip embarcat de cambres instal·lades en l’exterior, i la necessitat de les mateixes en unes certes andanes. S’inclou, a més, la connexió als equips electrònics de les unitats de tren per a l’adquisició de dades de les unitats i la seua descàrrega remota la qual cosa millorarà els processos de manteniment.

En aquest mateix projecte es contempla, a més, la reconfiguració de ciberseguretat dels trens per a permetre un trànsit de dades segur mitjançant la instal·lació de Firewalls i programari de seguretat.

Suport al 25N

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana il·luminarà aquesta setmana de color violeta els accessos principals a les estacions de Colón i Alameda de Metrovalencia, coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones.

La il·luminació s’ha instal·lat en part de l’accés principal a l’estació de Colón i els quatre accessos a la d’Alameda des del llit del riu. FGV ha previst que el color violeta d’aquestes zones es mantinga des del 24 de novembre a l’1 de desembre, entre les 18 hores i la finalització del servei.

De manera paral·lela, l’empresa pública ha activat un any més la difusió de missatges en les seues estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Aquestes iniciatives aquestes promogudes per la Comissió de Seguiment del Pla d’Igualtat d’FGV.

Amb motiu del 25N, a més, enguany s’ha publicat el quadernet “Ajudes en cas de violència de gènere”, en el qual s’ofereix informació a totes les persones que treballen en FGV sobre la xarxa de suport i recursos existents per a les dones víctimes de violència de gènere i sobre drets laborals de les víctimes.