Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • S’adaptaran trapes i passarel·les, s’ampliaran les naus i s’adequaran les proteccions col·lectives per a poder acollir els trens de cinc cotxes
  • Aquesta actuació està pressupostada en 627.139,55 euros i forma part del pla de millora de l’eficiència i productivitat d’aquestes instal·lacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres d’adequació i millora dels tallers de València Sud, Machado i Tarongers de Metrovalencia que duraran un any. La inversió serà de 627.139,55 euros, IVA inclòs, i els treballs es desenrotllaran primer en València Sud (Línies 1 i 2), després en Machado (Línies 3, 5, 7 i 9) i, finalment, en Tarongers (Línies 4, 6 i 8).

L’actuació s’emmarca dins del Pla Estratègic dels tallers per a la millora de l’eficiència i productivitat d’aquestes instal·lacions del material mòbil del metro, la qual cosa obliga a una sèrie de modificacions en les instal·lacions. En concret, s’adaptaran les trapes, les passarel·les i les proteccions col·lectives, i s’ampliaran les dites trapes, naus i instal·lacions per a acollir els trens de cinc cotxes que fins a la data únicament poden ser mantinguts en els tallers de Machado.

El pla de millora dels tallers proposa la reubicació de l’espai físic per a la realització de les revisions de cicle llarg i de cicle curt, reassignant a cada taller una sèrie d’operacions per a les quals és necessari adaptar les vies de manteniment i les seues instal·lacions a les operacions que albergaran i a la longitud dels trens de cinc cotxes, segons el “layout” dissenyat en el pla.

Els tallers de manteniment de material mòbil de València, a causa del seu any de construcció, no tenen ja la capacitat ni les dimensions adequades per a realitzar el manteniment dels trens d’una manera eficient, obligant el personal a realitzar tasques que aporten poc valor afegit i restant recursos necessaris.

Una vegada finalitzen les obres previstes en les instal·lacions de València Sud, en un termini de tres mesos, començaran els treballs previstos en Machado. Mentre que es desenrotllen aquestes intervencions les labors de manteniment es realitzaran sense cap tipus d’alteració.