Primer recorrido en pruebas tranvía L10

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Material mòbil, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia.

  • El conseller Arcadi España ha destacat l’impuls de la Generalitat per a posar en servei en els pròxims mesos la nova Línia 10
  • La nova línia que unirà les estacions el centre de València amb Natzaret comptarà amb set tramvies de la sèrie 4200 de Bombardier

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el període de proves tècniques de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), una vegada descarregat el primer tramvia dels set que circularan al llarg d’aquesta línia. Durant el dia de hui, per primera vegada, un dels tramvies que es posaran pròximament en servei ha recorregut el traçat en superfície.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha desplaçat aquest matí fins a la futura parada Oecanogràfic, per a comprovar l’evolució de les primeres proves, que s’estendran durant els pròxims mesos.

Arcadi España ha destacat que “amb l’inici de les proves tècniques i amb aquesta primera circulació es fa un pas més de cara a la posada en marxa de la nova línia en els pròxims mesos”. Sobre l’evolució del conjunt de les obres de la Línia 10, ha destacat que “els treballs en superfície i subterrani estan en la seua última fase”.

Així mateix, després de la circulació del primer tramvia, el conseller ha remarcat “l’impuls de la Generalitat i del President Ximo Puig per a posar en marxa aquesta línia, un projecte que portava paralitzat des de 2011 i en el qual, en total, el govern valencià ha invertit més de 250 milions d’euros aportats per l’Administració Autonòmica i pels Fons FEDER”. “La posada en servei de la Línia 10 enguany és una mostra més del compromís de la Generalitat amb la mobilitat sostenible”, ha afegit Arcadi España.

En el transcurs de la seua visita ha estat acompanyat per la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer i per José Miguel Monteagudo, director de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària.

Després de les preceptives proves tècniques al llarg de tota la línia i de comprovació dels diferents equips i instal·lacions, FGV iniciarà el procés d’habilitació pràctica en les pròximes setmanes. La nova Línia 10 de Metrovalencia comptarà amb set tramvies de la sèrie 4200 de Bombardier per a prestar servei.

Aquest primer tramvia s’ha traslladat aquesta matinada al depòsit de material mòbil d’aquesta línia, situat al costat del Camí Canal en el barri de Natzaret. Aquestes instal·lacions compten amb dues vies de manteniment, a més el depòsit provisional compta amb un xicotet magatzem, vestuaris, quarts d’instal·lacions i garita de control.

Línia 10

La Línia 10 unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.