Firma contrato L10 Amado Granell Hermanos Maristas

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

El pressupost d’estos primers treballs ascendix a 3.664.420,87 euros, amb un termini d’execució de set mesos i mig
Esta actuació inclou diferents intervencions en el tram comprés entre les parades d’Amat Granell i Germans Maristes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha fet efectiva hui la firma del contracte corresponent a les primeres obres d’infraestructura de la Línia 10 (Alicante-Natzaret) de Metrovalencia, en el tram entre les parades d’Amat Granell i la prolongació fins a Germans Maristes.

El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha firmat el contracte amb l’empresa FCC Construcció S.A., adjudicatària d’estes obres. Esta actuació compta amb un pressupost inicial de 3.664.420,87 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de set mesos i mig.

Cal recordar que tal com va anunciar el president Ximo Puig, la Generalitat reprendrà les obres de l’antiga T2. D’esta manera, la nova Línia 10 compta amb una inversió total de 50 milions d’euros per a executar les obres previstes entre el carrer Alacant i Natzaret.

L’objectiu de la Generalitat és completar els treballs previstos en 2021. El projecte està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les obres d’esta infraestructura tramviària que combina trams subterranis i en superfície, anteriorment denominada T2, van començar l’any 2006 i es van paralitzar l’any 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros.
 
FGV ha previst que estes primeres obres comencen el pròxim mes d’abril amb la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Amat Granell i el tram tramviari en superfície fins a la ubicació de la nova parada de Germans Maristes, junt amb la connexió amb la plataforma actualment construïda.

La construcció de la nova parada en superfície de Germans Maristes, ubicada en el carrer Amat Granell, comporta també l’execució de la desviació de tots els serveis afectats i l’adequació de la urbanització de l’entorn.

A més, esta intervenció contempla instal·lar novament la infraestructura del tram tramviari de l’encreuament del carrer Antonio Ferrandis que es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles.

Després d’esta primera actuació, FGV té previst executar també les obres corresponents a arquitectura i equipament de parades i estacions; electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions; i tallers provisionals.