Campaña de FGV contra la violencia de género

Publicat
Arxivat com Notícies.

  • L’empresa pública es suma així a les accions  de conscienciació dirigides a eliminar la violència contra les dones
  • Els teleindicadores i màquines d’autovenda de títols  servixen com a suport d’esta iniciativa que també està present en xarxes socials

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’ha volgut sumar a les iniciatives promogudes a fi d’eradicar la violència de gènere i, coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones que es celebra el pròxim 25 de novembre, ha començat a difondre missatges dirigits a promoure la igualtat i rebutjar actituds masclistes.

Els teleindicadores i màquines d’autovenda de títols de transport de les estacions i parades de Metrovalencia han començat a difondre estos missatges, en una iniciativa promoguda per l’Àrea de Gestió de Persones, amb la col·laboració de la Comissió Negociadora del Pla d’Igualtat de FGV.

Les frases encapçalades per la data del 25 de novembre són les següents: Trenca el teu silenci i actua; No esperes més, demana ajuda; Per una societat igualitària i lliure de la violència de gènere; No m’estimes tant i estima’m millor; De volta a casa vull ser lliure, no valenta; No mires cap a un altre costat, actua; i Per una vida sense maltractaments ni violència. Estos missatges es difonen en valencià i en castellà.

Al mateix temps, en els canals oficials de l’empresa pública en xarxes socials es difonen un total de 21 missatges amb el mateix fi, junt amb els “hashtag” #ViolènciaDeGènere, #25Novembre i #NOMásViolenciaDeGénero.

Amb la finalitat d’eliminar les diferències i garantir la igualtat entre dones i hòmens en FGV, en cada procés d’elaboració d’un nou Conveni Col·lectiu es negocia un Pla d’Igualtat d’Oportunitats.
A més l’empresa pública compta amb un servei d’Igualtat de Gènere. En el cas de detectar qualsevol situació de desigualtat, este departament pot proposar les accions correctores a fi d’aconseguir la seua eradicació, fent també una labor permanent d’assessorament als diferents departaments sobre el compliment de les lleis relacionades amb la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens.