Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Esta iniciativa forma part de les propostes realitzades per la Generalitat amb motiu de la Setmana de la Mobilitat
  • Els servicis de transport de València i Alacant  van incrementar el volum d’usuaris respecte a un altre de jornada laboral

La jornada de portes obertes en les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant celebrada ahir, 22 de setembre, amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe, va permetre que quasi 300.000 viatgers, en concret 291.400, es desplaçaren de manera gratuïta en les dos explotacions de FGV. Esta iniciativa, impulsada per la Generalitat i coordinada per la Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador forma part de les propostes incloses d’ací a la Setmana de la Mobilitat.

En Metrovalencia, van utilitzar els servicis de metro i tramvia 256.000 viatgers, la qual cosa suposa un increment del 13,75 per cent sobre la mitjana de viatgers d’un dia laborable normal. L’increment va variar en els distints trams y franges horàries, contemplant-se increments de fins al 20 per cent en algunes estacions del centre de la ciutat de València entre les 18 i les 21 hores.

El TRAM d’Alacant va desplaçar ahir al voltant 35.400 viatgers, xifra que suposa un increment global del 8,25 per cent respecte a una jornada laborable ordinària. Igual que a València, les hores de la vesprada van ser les que van registrar major volum de viatgers en el conjunt de la xarxa que unix Alacant i Dénia.