Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Es va alterar l’orde i la circulació va estar interrompuda durant quinze minuts en Alameda el dissabte a la nit
  • L’empresa pública ja va entregar en el moment dels fets les gravacions de seguretat de l’estació i de l’interior de la unitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va presentar el 7 d’agost davant del Cos Nacional de Policia una denúncia per a la comprovació i esbrinament dels fets ocorreguts el passat 4 d’agost en què un grup religiós va alterar l’orde i la circulació en les instal·lacions de Metrovalencia.

En la denúncia es relata que els fets van ocórrer a les 22.50 hores, quan el maquinista de FGV va escoltar tumults i crits procedents del passatge i va detectar la posterior eixida descontrolada de persones que estaven en l’interior del metro mentres la unitat estava parada en l’estació d’Alameda,  sol·licitant per això l’assistència de seguretat.

El dit tumult va tindre el seu origen en l’actitud i missatges que llançaven un grup de persones, utilitzant per a això un megàfon i pamflets referits a certes consignes religioses i les conseqüències de no complir-les, amb frases dirigides al passatge, com que eren uns “unfle’ls”, “pecadors”, que “cremarien en l’infern”, que “moririen tots” i altres de la mateixa tipologia.

En la denúncia també s’explica que, de l’eixida caòtica del passatge en Alameda, alguna persona es va lesionar, quedant identificada, almenys una, com damnificada. Així mateix, s’apunta que l’incident va provocar una detenció del tren de 15 minuts de duració en l’esmentada estació d’Alameda.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ja va aportar a la Policia Nacional en el moment dels fets les gravacions del sistema de seguretat de Metrovalencia d’allò que s’ha ocorregut en l’estació i en l’interior de la unitat.