Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • La consellera María José Salvador ha presidit el Consell d’Administració on també s’ha acordat congelar les tarifes tant de Metrovalencia com del TRAM d’Alacant
  • L’empresa pública aconseguirà els 73 milions d’usuaris en 2016, la qual cosa suposa un increment superior al 3 per cent respecte al passat exercici

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat València (FGV), que presidix la consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha aprovat hui la creació d’un servici específic d’Igualtat de Gènere, integrat en el departament de Relacions Laborals, amb funcions a València i a Alacant.

Este servici se suma a les iniciatives empreses per l’empresa pública com el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Hòmens o la figura de la Defensora de la Igualtat que ja s’han desenrotllat dins de l’empresa. Per a reforçar i potenciar les accions en matèria d’Igualtat de Gènere s’ha considerat necessària la creació d’un servici específic respecte d’això.

A més de l’elaboració del pròxim Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Hòmens de l’empresa, esta nova iniciativa servirà per a crear un servici que exercisca les tasques de realització d’estudis, estadístiques i informes per a constatar el tracte igualitari entre dones i hòmens en qualsevol aspecte de l’organització. En el cas de detectar qualsevol situació de desigualtat, proposarà les accions correctores a fi d’aconseguir la seua eradicació, desenrotllant també una labor permanent d’assessorament als diferents departaments sobre el compliment de les lleis relacionades amb la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens.

D’altra banda, el director gerent de l’empresa pública, Ángel García de la Bandera, ha explicat que FGV tancarà el present exercici amb un resultat en el nombre de viatgers registrats que superarà en més de dos milions les dades obtinguts en 2015, la qual cosa suposa un increment superior del 3 per cent. D’esta manera, la previsió és aconseguir els 73 milions d’usuaris, dels que aproximadament 63 correspondran a Metrovalencia i 10 al TRAM Metropolità d’Alacant.

Respecte a les tarifes dels títols de transport dels servicis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de 2017 s’ha acordat congelar els preus dels títols amb la finalitat de potenciar l’ús del transport públic en les explotacions gestionades per la Generalitat.

Amb esta mesura es manté el preu de tots els títols propis de FGV, igual que es va fer en 2016 respecte a l’exercici anterior. D’esta manera no patiran cap variació en el seu cost els títols senzills, bons, targeta TuiN o els passes de col·lectius com majors, jóvens, persones amb discapacitat o famílies nombroses i monoparentals.