Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • Metrovalencia compta amb una assignació de 37,6 milions d’euros i el TRAM d’Alacant amb 41,2 milions d’euros
  • En esta legislatura s’han pressupostat per a inversions més de 185 milions d’euros en ampliació i modernització de la xarxa autonòmica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) compta en 2019 amb un pressupost d’inversions de 79 milions d’euros que es destinaran a l’execució de noves actuacions de millora i ampliació de les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, segons arreplega el projecte de Pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2019.

De manera que enguany es destinaran 37,6 milions d’euros a inversions en la xarxa de Metrovalencia i 41,2 milions en el TRAM´d’Alacant. L’assignació pressupostària d’este exercici en matèria d’inversions suposa un increment del 55 % respecte a 2018 quan ja es van destinar 51 milions d’euros en matèria d’inversions.

En conjunt en esta legislatura, les inversions pressupostades per FGV per a actuacions en Metrovalencia i TRAM d’Alacant ascendixen a 185 milions d’euros.

El pressupost de FGV per a este exercici 2019, incloses estes inversions, ascendix a 280 milions d’euros. Esta dotació pressupostària permet fer front als gastos de personal, funcionament i endeutament de l’empresa a València i Alacant.

37, 6 milions d’euros d’inversió en Metrovalencia
 
En la xarxa de Metrovalencia el gran projecte d’estos pressupostos és la reactivació de les obres de la Línia 10, entre el carrer Alacant i el barri de Natzaret i que compten enguany amb més de 24 milions d’euros que permetran fer front a prop de la mitat d’esta actuació

El projecte conjunt d’esta línia compta amb un pressupost de 50 milions d’euros., dels quals 20 millions finança la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les actuacions previstes contemplen les obres d’infraestructura necessàries, arquitectura i equipament de parades i estacions: electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions; i tallers provisionals.

Els altres 13 milions d’euros que s’invertiran en Metrovalencia contemplen inversions en matèria de seguretat ferroviària; renovació i millora dels equips tècnics, de les distintes línies en servici; redacció de projectes; i diferents actuacions en matèria d’Accessibilitat i Client.

41,2 milions d’euros per al TRAM d’Alacant
 
A Alacant, FGV compta amb un pressupost de 41,2 milions d’euros que supossen un increment del 28,75% de la dotació de 2018. D’esta assignació pressupostària més de 30 milions d’euros es destinen a actuacions de modernització i millora de la Línia 9 entre Benidorm i Dénia.

Els projectes inclosos en este pressupost fan referència a la renovació de via dels trams Calp-Teulada i el de Teulada-Gata de Gorgos-Dénia; l’adquisició dels 6 trens duals; la renovació de via de l’estació de Benidorm; i l’adequació d’andanes del conjunt d’estacions i parades d’esta línia per al nou material mòbil.

La resta del pressupost es destina a la finalització de les obres del Túnel de Serra Grossa; redacció de projectes; actuacions de seguretat ferroviària; renovació d’equips tècnics; i Accessibilitat i Client.