Publicat
Arxivat com Corporatiu, RSC.

  • El president de la Generalitat ha visitat a les instal·lacions de l’empresa a Albuixech i ha anunciat un conveni de col·laboració
  • Ximo Puig ha assenyalat que el prototip permetrà estudiar i demostrar la viabilitat dels tramvies amb hidrogen com a combustible

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d’un conveni de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i Stadler per a desenvolupar, de manera experimental, un tren-TRAM d’hidrogen a Alacant.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a les instal·lacions de Stadler a Albuixech, on ha pogut conéixer els projectes de futur de la multinacional, i a la qual també ha assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Després de la visita, el president ha destacat que el prototip permetrà estudiar i demostrar la viabilitat de tramvies que funcionen amb hidrogen, no sols des del punt de vista tecnològic sinó també des de l’econòmic, així com comprovar l’estabilització de l’ús d’aquest combustible.

Puig ha assegurat que es tracta d’una aposta més per la descarbonització, que constitueix una de les prioritats de la Generalitat Valenciana en la seua lluita contra el canvi climàtic.

En el transcurs de l’acte, el president ha posat en valor la planta valenciana de trens com a exemple de generació d’ocupació de qualitat i d’impuls de la indústria. Segons ha explicat, es tracta d’una empresa absolutament internacionalitzada amb prop de 600 persones enginyeres en la seua plantilla, “la qual cosa conforma una potència industrial, que contribueix al fet que la Comunitat Valenciana tinga una economia diversificada, en la qual el pes industrial siga molt important”.

Així mateix, s’ha referit a l’important contracte establit amb Renfe per a la renovació dels seus vehicles, per import pròxim als mil milions d’euros, amb el qual la factoria d’Albuixech “demostra la seua gran competitivitat, com ja va fer anteriorment en aconseguir altres acords d’àmbit internacional”. Es tracta d’un important acord econòmic amb el qual la planta valenciana incrementarà el nombre d’ocupacions directes, la qual cosa també repercutirà en el teixit productiu de la Comunitat.

Descarbonització i recuperació econòmica

Per part seua, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assegurat que Stadler, malgrat ser una multinacional, és una empresa molt arrelada en el nostre teixit productiu i educatiu, i ha explicat que gran part dels seus professionals procedeixen de la Universitat Politècnica de València i de centres de Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha destacat la competitivitat que caracteritza a aquesta empresa, així com “la seua capacitat d’innovar i avançar en les noves tecnologies aplicades a la mobilitat”.

Finalment, el conseller ha assegurat que en aquests moments “és fonamental tindre un horitzó i saber connectar la sostenibilitat i la descarbonització, en aquest espai de mobilitat que representa Stadler, per a també contribuir a la recuperació econòmica”.