Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Un total de 280 vinils s’han repartit entre els trens i tramvies de Metrovalencia i TRAM d’Alacant
  • La iniciativa forma part de les accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) que realitza l’empresa des de “Línia 0”

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora amb la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana en una campanya de conscienciació i sensibilització entre els usuaris de Metrovalencia i Tram d’Alacant per a impulsar un consum responsable de l’aigua entre la ciutadania.

La campanya, en castellà i valencià, porta per títol “Yo ahorro agua, ¿y tú?”/“Jo estalvie aigua, i tu?” i comprén una bateria de recomanacions bàsiques perquè qualsevol persona al seu dia a dia puga contribuir a una reducció de la quantitat d’aigua que utilitza i aconseguir un consum més responsable.

Esta acció s’emmarca dins de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de FGV a través de la denominada Línia 0, i es pot observar a través de 200 vinils en l’interior dels trens de Metrovalencia i 80 cartells en els trens de Tram d’Alacant, repartits entre les seues diferents línies.

FGV i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana mostren amb esta campanya el seu compromís en la conscienciació social entorn de l’ús dels recursos naturals, i en concret la difusió de bones pràctiques en el consum racional i responsable de l’aigua.

A més, són conscients que el dia a dia de les persones contempla àmplies i senzilles possibilitats per a millorar i reduir l’ús d’este bé tan preat i el que es pretén amb esta acció és conscienciar sobre este repte i difondre recomanacions a l’abast de tota la ciutadania per a la seua posada en pràctica. Altres accions d’esta campanya de la Unió de Consumidors es realitzen amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.

Entre les recomanacions de la campanya de FGV i la Unió de Consumidors es troba la de dutxar-se en compte de banyar-se (amb el que cada persona estalviaria prop de 30.000 litres a l’any), utilitzar electrodomèstics a càrrega completa, no utilitzar el vàter com a poal de fem, tancar l’aixeta mentres no s’utilitze (per exemple, durant el raspallat de les dents), utilitzar mètodes ecològics per a llavar el cotxe, no tirar oli per les canonades per a no contaminar l’estat de l’aigua, tancar lleugerament la clau de pas de la habitatge perquè la quantitat d’aigua per segon de les aixetes es reduïsca o reutilitzar l’aigua sempre que siga possible.

RSC i Línia 0

FGV, com a empresa pública, gestiona la Responsabilitat Social Corporativa, activa i voluntàriament per al millorament econòmic, ambiental i social. En l’aspecte social, és conscient que la seua activitat està finalment orientada al servici de la Comunitat Valenciana, amb el respecte de la diversitat i promovent la reducció de les desigualtats socials.

Es troben entre els seus Grups d’Interés tant els empleats com la Comunitat Local, amb els que realitza multitud d’activitats; així com les ONG, amb les que FGV està sempre a la seua disposició i en contínua col·laboració, i les Conselleries, en suport de les campanyes de salut pública i acolliment familiar.

Per a això, en 2005, FGV va crear una línia ferroviària contínua que, des d’eixe esperit, naix i finalitza en la societat, la Línia 0. Esta Línia 0 és una iniciativa que, com si el trajecte d’una línia de metro o tramvia es tractara, part de la responsabilitat de l’empresa amb la societat en què s’inserix, i es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari, capaç d’arreplegar totes les iniciatives que sorgisquen d’aquella per a intentar, en la mesura de les seues possibilitats, facilitar la seua posada en marxa, afavorir la seua circulació i contribuir a la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

Per consegüent, la cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’estes iniciatives s’emmarca dins dels seus objectius solidaris.