Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • La presentació s’ha realitzat en l’estació d’Alacant de Metrovalencia i ha comptat amb la presència de la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i el director gerent de l’empresa pública, Alfonso Novo.
  • TRAM d’Alacant disposa també d’un tramvia amb la imatge del bicentenari que se suma al que circula per la Línia 10 de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora amb la celebració del 200 aniversari del Cos Nacional de Policia (CNP) i amb este motiu ha tematitzat dos tramvies, un a València i un altre a Alacant, amb la imatge del bicentenari.

La presentació del tramvia que circula ja per la Línia 10 de Metrovalencia ha tingut lloc en l’estació d’Alacant, amb la presència de la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i el director gerent d’FGV, Alfonso Novo, així com del Cap Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, Carlos Gajero Gran.

Alfonso Novo ha destacat “la bona relació i la col·laboració constant amb els diferents efectius del Cos Nacional de Policia ja que gràcies al seu suport inestimable ens permeten millorar les nostres condicions de seguretat, tal com demanden els servicis de transport de Metrovalencia i del TRAM d’Alacant”.

“El seu assessorament en tècniques de resolució d’incidències de seguretat és crucial per a la millora contínua de les nostres estratègies i procediments, per la qual cosa des d’FGV hem d’agrair la informació i pautes d’actuació que ens proporcionen per a afrontar situacions que requerixen un assessorament especialitzat en matèria de seguretat”, ha explicat el director gerent.

Treball conjunt

Com a part d’esta col·laboració s’han realitzat jornades formatives d’assessorament als nostres agents d’FGV, organitzades per la Unitat de Formació del CNP, en matèries tan especialitzades i actuals com són: terrorisme, violència de gènere o incidències amb menors, entre altres.

Les diferents Unitats de Seguretat Ciutadana i la Unitat Adscrita, a través de la Unitat Territorial de Seguretat Privada, col·laboren amb FGV en la resolució de conflictes en les nostres estacions i trens. La seua presència i acció efectiva no sols han contribuït a resoldre incidents de manera ràpida i eficient, sinó que també proporcionen una sensació de seguretat i confiança a totes les persones que utilitzen els nostres servicis.

De manera habitual es col·labora des del servici de seguretat privada d’FGV en detencions de sospitosos a requeriment policial, o en actuacions d’índole humanitària de cerca de menors i persones amb diversitat funcional, entre altres exemples.

Com a part d’esta labor en 2023 es van gestionar 431 sol·licituds del d’imatges del nostre sistema de videovigilància i les 177 en el que portem d’any -això suposa una mitjana de 36 peticions al mes.

També cal ressaltar el simulacre d’atemptat terrorista organitzat conjuntament el mes de desembre passat tant en Metrovalencia com en el TRAM d’Alacant amb la intervenció de les diverses unitats del CNP -Unitat Antiterrorista, GOES, Unitat d’Informació, Tedax, Seguretat Ciutadana i un llarg etcètera de professionals- que han servit per a enfortir els protocols d’actuació i resposta de les forces i cossos de seguretat pública, i comprovar la correcta coordinació amb les actuacions del Pla d’Autoprotecció d’FGV.