30 Anys en moviment FGV

Publicat
Arxivat com Notícies.

  • El President de la Generalitat ha presidit la presentació del 30 aniversari de l’empresa pública
  • L’exposició “Del trenet a FGV” en el vestíbul de Pont de Fusta ha inaugurat les activitats per l’efemèride
  • Un automotor 503, un “portugués”, s’exhibix fins al diumenge en l’exterior de l’edifici

FGV ha celebrat hui la commemoració dels seus més de 30 anys en servici, en un acte que ha tingut lloc en l’antiga estació de Pont de Fusta, amb la presència del President de la Generalitat, Ximo Puig, i una àmplia representació de treballadors de l’empresa. El President ha fet insistència en la necessitat que hi haja “un sector públic potent en el camp del transport” perquè això permetrà “anar solidificant una nova mirada respecte a la mobilitat”. “Les ciutats estan immerses en un procés de transformació profunda, on el vianant i altres tipus de transport no contaminant són el futur”, hi ha assenyalat.

L’acte ha comptat també amb la presència de l’Alcalde de València, Joan Ribó, la Consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el director gerent de FGV, Angel García de la Bandera, entre altres autoritats.

En el transcurs de la celebració s’ha reconegut la labor de l’expresident de la Generalitat, Joan Lerma, de l’exconseller d’Obres Públiques i Transport, Eugenio Burriel, i de l’exgerent de FGV, José María del Rivero, com a impulsors del desenrotllament inicial i de la planificació del que actualment és FGV i que ha permés que el trenet original s’haja convertit en una moderna explotació de metro i tramvia que presta servici, a través de Metrovalencia i Tram d’Alacant.

El President Puig ha reiterat que el compromís del Govern valencià és continuar reforçant la xarxa de FGV “perquè arribe on ha d’arribar”. “Tenim compromisos pendents en la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, així com en la resta del territori valencià” ha afirmat Puig, el qual també ha recordat la situació d’infrafinançament en la que es troba la Comunitat Valenciana i que “els que estan patint més són els sectors productius i les infraestructures”.

En esta mateixa línia s’ha pronunciat la consellera d`Habitatge , Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, que ha denunciat la “discriminació” que està sotmesa la Comunitat Valenciana pel que fa a inversions de l’Estat. “Si reivindiquem un millor finançament és precisament perquè apostem per tot allò que mereix la societat valenciana: senzillament, tindre el mateix, ni més, ni menys, que altres comunitats autònomes”, ha subratllat.

La celebració d’este acte s’ha completat amb la inauguració d’una exposició en el vestíbul de Pont de Fusta que, amb el títol “Del trenet a FGV”, recorre estos 30 anys d’història, des dels seus orígens a l’actualitat.

Esta mostra compta amb la presència en l’exterior de l’edifici de l’automotor 503, tren que era coneguts com els “portuguesos” i que van prestar servici en les línies de Llíria, Bétera, Rafelbunyol i Grau, des de 1943 fins a ser donats de baixa entre 1984 i 1987. Tant l’exposició com el tren es poden visitar des de hui fins a diumenge que ve 5 de març, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

L’exposició, recorre a través de documents, objectes i imatges de l’arxiu de FGV estos més de 30 anys d’història. Des dels orígens, a la seua constitució com a empresa el 10 de novembre de 1986 i a la que es transferix la xarxa fins llavors gestionada per FEVE. Diversos panells compten el procés de canvi i ampliació viscut per les explotacions de València i Alacant, destacant l’aportació dels treballadors que durant estos han anys format part de FGV.