Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • El pressupost de 1,2 milions d’euros, IVA inclòs, comprén des d’aquest mes de novembre fins a gener de 2023
  • La nova línia que enllaça el centre de la ciutat de València amb el barri de Natzaret tindrà 32 vigilants de seguretat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la contractació del servei de vigilància i protecció de clients, agents, material mòbil i instal·lacions de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

El pressupost ascendeix a 1.283.996,64 euros, IVA inclòs, i la duració inicial del contracte s’ha establit des del present mes de novembre fins a gener de 2023.

La finalitat del servei és la de garantir amb la màxima eficàcia possible la vigilància i seguretat d’aquesta nova línia quant a instal·lacions, vehicles ferroviaris, així com de les persones que es troben treballant o utilitzant els serveis, tant en estacions i baixadors o en dependències tècniques d’FGV.

Per a la L10 s’ha plantejat, a nivell de vigilants de seguretat, dues fases diferenciades, una prèvia a la inauguració i una altra per a l’explotació comercial de la línia, després de la seua inauguració. El plantejament inicial és un servei dotat de 32 vigilants de seguretat, repartits en torns les 24 hores del dia i 365 dies a l’any, quan ja estiga en servei.

Amb aquest dispositiu es donarà cobertura a tota la línia, tant en estacions subterrànies com en el tram en superfície, dotats dels mitjans necessaris per a garantir la seguretat. A més, es contemplen reforços en esdeveniments i circumstàncies especials.

Entre les labors del personal designat a aquestes tasques estan les de fer complir la normativa interna d’FGV en matèria de seguretat i el que s’estableix en la llei del sector ferroviari; detectar qualsevol circumstància que puga originar una situació d’inseguretat i actuar en conseqüència; i impedir qualsevol fet que redunde en perjudici dels interessos de les persones usuàries, empleats i instal·lacions d’FGV.

A més, des d’FGV s’ha establit com a prioritari concedir especial atenció a les persones amb diversitat funcional, i a aquelles persones amb qualsevol problema d’accessibilitat.

La L10

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia.

Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície), al no estar connectada amb la resta de la xarxa quanta amb un taller provisional en el barri de Natzaret.

En l’actualitat s’estan ultimant les obres previstes al llarg del tram subterrani i en superfície, així com els treballs d’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat i la senyalització, comunicació i seguretat. La previsió és que la línia entre en funcionament en el primer semestre de 2022.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.