FGV Abono Sanitat

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La distribució ja s’ha fet efectiva amb 5.000 abonaments integrats per a Metrovalencia i 700 per al TRAM d´Alacant
  • El “Abonament Sanitat” permet utilitzar de manera gratuïta durant un mes, prorrogable mentre dure l’estat d’alarma, els serveis de les dues explotacions d’FGV, EMT i Metrobus

València (3.04.20). Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ja ha entregat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives una remesa de 5.700 abonaments perquè el personal sanitari i d’atenció social puga viatjar de manera gratuïta durant un mes, prorrogable mentre dure l’estat d’alarma, en Metrovalencia, TRAM d´Alacant, EMT i Metrobus.

La distribució es realitza 24 hores després que el President de la Generalitat, Ximo Puig, anunciara el “Abonament Sanitat”, pel qual tots dos col•lectius podran viatjar de manera gratuïta en el transport públic. Amb això, es busca, tal com va indicar, “donar les màximes facilitats” als col•lectius que se situen en la primera línia de la lluita davant el coronavirus “en un moment en el qual estan realitzant un gran esforç”.

Així ho va manifestar després d’una reunió per videoconferència que va mantindre al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, amb el gerent de FGV, Emilio Bayarri, i la secretària Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va destacar que aquesta mesura pretén facilitar el desplaçament diari del personal sanitari a hospitals i centres de salut. “És un gest més de gratitud cap al personal sanitari, mostra del nostre suport, respecte i admiració per la professionalitat i afecte mostrat en aquesta crisi sanitària. Ara més que mai, hem de cuidar als qui ens cuiden”, va dir.

Departaments sanitaris

El “Abonament Sanitat” es distribueix, a València, entre els treballadors dels departaments de Salut de la Fe (650); Hospital General (650); Doctor Pesset (650); Clínic-Malva-rosa (650); Manises (650); Arnau de Vilanova-Llíria (600); La Ribera (50); Hospital Pare Jofre (50); i Hospital Doctor Moliner (50). A més, s’aporten 1.000 bons a Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives perquè les repartisca entre el personal d’atenció social.

A Alacant, la distribució és per al departament de Salut de l’Hospital General (225); Sant Joan (225); Marina Baixa (200); i Hospital Sant Vicent del Raspeig (50).