Publicat
Arxivat com Corporatiu, Notícies, RSC.

  • Els teleindicadors i màquines d’autovenda de títols serveixen com a suport d’aquesta iniciativa que també és present en xarxes socials
  • Les estacions de Colón i Alameda s’il·luminen hui de color violeta i es col·labora amb l’associació Per tu Dona

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’ha sumat un any més a les iniciatives promogudes amb la finalitat d’erradicar la violència de gènere i actituds masclistes, i ha activat la difusió de missatges sobre aquesta qüestió en les seues estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, així com en xarxes socials, coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones que se celebra hui, 25 de novembre.

Igual que l’any passat FGV ha il·luminat de color violeta els accessos principals a les estacions de Colón i Alameda de Metrovalencia. Les llums s’han instal·lat en part de l’accés principal a l’estació de Colón i en els quatre accessos a la d’Albereda des del llit del riu.

Aquestes iniciatives aquestes promogudes per la Comissió de Seguiment del Pla d’Igualtat d’FGV, integrat per membres de la direcció de l’empresa i representants sindicals. Enguany han editat un vídeo de conscienciació i denúncia sobre la xacra de la violència masclista en el qual han participat treballadors i treballadores de l’empresa pública, així com persones usuàries.

Col·laboració amb Per tu Dona

També, hui divendres, l’estació de Xàtiva acull una performance contra la violència masclista organitzada per l’associació Per Tu Dona, a càrrec del grup de Promotores Comunitàries: “Convit: Diàlegs de sobretaula”.

Des de fa 14 anys, l’Associació Per Tu Dona fa front a la violència masclista de manera integral, a través de diverses accions, programes i activitats dirigides no sols a dones, sinó a interpel·lar a la societat en general per un canvi urgent i que pose fi a les múltiples formes de violència masclista, en totes les seues expressions.

Per això, en el marc del 25N, Dia Internacional de l’eliminació de tota mena de Violència contra la Dona, l’Associació Per Tu Dona vol donar encara més visibilitat i redoblar la posada a la disposició d’eines per a sensibilitzar a la població sobre la violència masclista, un fenomen d’arrel estructural, que travessa la vida de les dones. Enguany, articulen, amb aquest propòsit comú, sota el lema proposat pel moviment feminista “Dones vives i unides contra el masclisme”.