Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • El document serveix de base per a combatre les barreres que impedeixen la incorporació de les dones al sector ferroviari
  • L’origen d’aquest document es remunta a 2020, quan FGV va produir el documental “Les xiques no perden el tren” en col·laboració amb l’Associació per la Coeducació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha presentat la “Guia didàctica per a combatre estereotips de gènere en el ferrocarril“. El document serveix de base per a combatre les barreres que impedeixen la incorporació de les dones al sector ferroviari.

FGV pretén amb aquesta iniciativa, en la qual ha participat al costat d’FGV la Associaciò per la Coeducaciò, animar a les alumnes a cursar els estudis necessaris per a orientar les seues carreres laborals cap a aquesta mena de professions i empreses.

L’origen d’aquesta guia naix en 2020, quan FGV va produir el documental “Les xiques no perden el tren” també en col·laboració amb l’Associació per la Coeducació i dirigit per Paqui Méndez. En el mateix es presenta el relat de diferents protagonistes que aporten el seu punt de vista sobre la incorporació de la dona a un sector tan masculí com el ferroviari, sent FGV el marc laboral de les dones que participen.

L’àmbit laboral del ferrocarril ha estat històricament amb una major presència masculina i continua estant-lo, malgrat els esforços legislatius i els avanços socials i laborals. En aquest sentit, l’IV Pla d’Igualtat d’FGV contempla diverses mesures per a combatre els rols i estereotips de gènere en les professions ferroviàries: maquinistes, mantenidors/as de trens, via i catenària, però també en llocs de responsabilitat.

La guia es presentarà en diferents centres educatius de València i Alacant juntament amb el documental en centres educatius perquè el professorat puga ajudar l’alumnat a contemplar aquest tipus d’oferta laboral com una opció de futur que ofereix nombrosos avantatges.

El curtmetratge ha sigut seleccionat per a participar en diversos festivals de cinema. Aquest treball de visibilització i sensibilització, es completa amb aquestes guies didàctiques.