Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La seua instal·lació en les carrosseries estalviarà temps i diners respecte a la pintura tradicional
  • El pressupost inicial per als 62 metros i 44 tramvies ascendeix a 2,9 milions d’euros, IVA inclòs

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà làmines de polivinil en les carrosseries dels metros i tramvies de Metrovalencia i TRAM d’ Alacant, a fi d’aconseguir un manteniment de les unitats més ràpid, econòmic i eficaç.

Per a això, ha licitat per 2.904.000 euros, IVA inclòs i amb un termini de dos anys, els treballs de preparació de la carrosseria i instal·lació de làmines de vinil en les unitats de l’empresa pública.

En concret, l’actuació es realitzarà en les 44 unitats de tramvia Bombardier que actualment circulen per Metrovalencia i TRAM d’ Alacant i les 62 unitats de Stadler, 44 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, que donen servei al metro de València.

Actualment, la carrosseria de les caixes està pintada amb diverses capes que la protegeixen contra la degradació per corrosió, dotant a les unitats d’una identitat de conjunt, però des que van començar a prestar servei han patit el desgast propi de l’explotació, que ha anat degradant la superfície exterior de les unitats.

A més, a pesar que totes les unitats estan dotades d’una capa de laca antigrafiti, la neteja localitzada en determinades zones ocasiona que aquesta capa estiga deteriorada i en algunes àrees acaba desapareixent.

Cal tindre en compte que la neteja en casos de vandalisme es realitza amb productes molt agressius que degraden de manera irreversible el recobriment de pintura, per la qual cosa es requereix protegir exteriorment les unitats per a evitar la seua erosió, contemplant-se l’aplicació de làmines de vinil com la solució més idònia.

D’aquesta manera, s’aconseguirà que el manteniment siga molt més ràpid i econòmic, i per tant eficaç. Després de la instal·lació dels nous vinils, només s’hauria de substituir la peça de la zona afectada, per exemple, en ratlles de la carrosseria per les branques d’un arbre o si parlem d’un grafiti que no ocupe tota la longitud de la unitat.