Arcadi España y Gabriela Bravo han firmado el procedimiento que permite ampliar las acciones de colaboración conjunta

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Arcadi España i Gabriela Bravo han signat el procediment que permet ampliar les accions de col·laboració conjunta
  • Totes dues parts han acordat promoure la realització d’activitats de planificació, preparació i formació, i compartir mitjans tècnics

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i l‘Agència Valenciana de la Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) han signat un procediment de col·laboració en matèria de protecció civil i gestió d’emergències.

L’acord ha sigut subscrit pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, tots dos presidents dels organismes que subscriuen aquesta col·laboració.

“Per mitjà d’aquest procediment, totes dues parts millorem l’exercici de les nostres competències i funcions, pel que concerneix la planificació, preparació i resposta davant possibles situacions d’emergència en la xarxa autonòmica de transport”, ha explicat el conseller Arcadi España.
Per part seua, la consellera Gabriela Bravo ha destacat que “aquesta col·laboració permetrà una major agilitat en la resposta a l’emergència per mitjà de la integració de la xarxa d’FGV en el sistema de posicionament de l’Agència, i a més possibilita la implicació de la Policia de la Generalitat que impartirà xarrades formatives en temes relacionats amb la vigilància i seguretat”.

El document té per objecte fomentar la col·laboració per a aconseguir una major eficàcia en la participació dels mitjans humans i materials que intervenen davant una possible emergència en les instal·lacions de la xarxa autonòmica ferroviària.

Totes dues parts han acordat promoure la realització d’activitats de planificació i preparació; intercanviar informació i experiències; desenvolupar activitats de formació conjunta en matèria de protecció civil i gestió d’emergències; i compartir mitjans tècnics .

Aquest procediment de col·laboració permetrà que des del Centre de Coordinació d’Emergències es puguen observar, en cas de necessitat, les imatges que transmeten les càmeres que FGV té distribuïdes en les seues instal·lacions.

A més, gràcies a aquest acord la xarxa d’FGV que inclou les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant queda integrada en el sistema de posicionament de l’Agència.

Actualment, FGV coordina qualsevol emergència en la qual es requerisca de l’ajuda externa, amb el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat 112 Comunitat Valenciana, a través de les dues agències integrades en el COORDCOM, el TRAM d’Alacant i Metrovalencia. En compliment del Reial decret 393/2007, de 23 de març, FGV disposa dels Plans d’Autoprotecció de les dues explotacions que a València i Alacant.