Línia 0. Cartell del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Línia 0, Noticias FGV.

  • Un total de 214 treballadors i treballadores de l’empresa pública han col·laborat dedicant 566 hores de treball social
  • En un any 29 entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la labor de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va col·laborar l’any passat, juntament amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG), 50 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Gràcies aquesta labor, desenvolupada a través de Línia 0, s’ha aconseguit col·laborar a 29 entitats sense ànim de lucre. Aquestes accions s’han realitzat seguint en tot moment les limitacions i normes de prevenció derivades de l’evolució de la pandèmia al llarg de tot l’any.

Les propostes que s’han dut a terme, sense cap cost per a FGV, han sigut possible gràcies a la labor desinteressada de 214 empleats i empleades de l’empresa pública que han realitzat 566 hores de treball social.

La cessió de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a desenvolupar aquestes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de Línia 0, amb la finalitat de fomentar la sensibilització i consciència social entre les persones usuàries.

La col·laboració d’FGV amb diferents entitats ha permés organitzar taules informatives, exposicions i actes, donacions de sang, campanyes en trens i estacions sobre qüestions com el voluntariat, la salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, refugiats, ajuda la infància i protecció del Medi Ambient.

Entre les entitats a les quals se’ls ha donat veu en FGV destaquen ACNUR, Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Plataforma del Voluntariat, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Save the Children, Manos Unidas, Amics de la Gent Major, Associació Espanyola d’Afectats per Limfoma, Mieloma i Leucèmia, Federació Espanyola de Malalties Rares, Associació Síndrome de Down (ASINDOWN), Fontilles salut+desenvolupe, Amnistia Internacional i STOP Accidents, entre altres.

Així mateix, les instal·lacions de Metrovalencia iTRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups d’estudiants o joves en risc d’exclusió social. Activitats en les quals han col·laborat de manera desinteressada els treballadors i treballadores d’FGV.

Com a campanyes l’any 2021, s’han instal·lat 3.270 suports de diferent format de 13 entitats als trens i tramvies de Metrovalencia i TRAM d’Alacant . Han sigut campanyes contra addiccions com l’alcoholisme o la ludopatia, de sensibilització per a finançar l’acció solidària de les ONG, de prevenció de malalties, i d’ajuda a afectats; per a la cura dels majors, del consum responsable i del medi ambient.

Durant l’any passat les estacions de València i Alacant han acollit nou accions d’associacions en 14 campanyes, mitjançant taules informatives i exposicions i 84 taules informatives, per a la captació de socis i de captació de voluntariat, amb la participació de 270 voluntaris d’ACNUR, de Metges Sense Fronteres, Save The Children, Fontilles, Llogarets Infantils SOS, Associació TDAH+16 i Alcohòlics Anònims.

A més s’han organitzat les exposicions de ANIMA, de la 7a edició del Festival de cinema Infantil de València i l’Exposició fotogràfica de STOP Accidents.