Auscultación de la vía

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Els treballs de topografia i auscultació geomètrica i dinàmica es realitzen periòdicament per a determinar l’estat de la superestructura
  • Les dades són analitzades mitjançant una eina de gestió que permet planificar les actuacions de manteniment

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat els treballs d’auscultació geomètrica i dinàmica de les condicions de la via de Metrovalencia, que compten amb més de 155 quilòmetres de xarxa de metro i tramvia. Aquesta actuació es completarà en els pròxims mesos amb l’auscultació de desviaments ferroviaris.
Aquests treballs de topografia i auscultació geomètrica que es realitzen de manera periòdica conformen una eina de control i supervisió de l’estat de les línies de metro i tramvia, de manera que permet la planificació del manteniment basat en la condició.

L’auscultació dinàmica es realitza mitjançant un dispositiu dotat d’acceleròmetres que, embarcat als trens i tramvies, recorre íntegrament la xarxa i representa de manera gràfica les acceleracions obtingudes.

Per part seua, l’auscultació geomètrica es realitza mitjançant tres aparells de mesurament que, muntats sobre carros, es passen manualment per la totalitat de la xarxa. Les dades obtingudes mostren les variacions geomètriques i de desgast tant del propi carril com del sistema ferroviari del qual forma part. Aquests resultats es mostren de manera gràfica i *geo-referenciada en un Sistema de Gestió i Anàlisi Ferroviària que permet planificar les actuacions en matèria de manteniment.

Les intervencions de manteniment, resultat d’aquestes anàlisis, milloren les condicions de confort de cara als usuaris i allarguen el temps d’utilització de la infraestructura, així com la seua fiabilitat, al mateix temps que prolonguen la vida útil dels trens i redueixen el consum d’energia.
 
Com a part dels treballs habituals de manteniment de les condicions de via, FGV realitza actuacions de renovació i millora de la superestructura de via en diferents trams de Metrovalencia.