Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV.

  • Este estudi té com a objectiu investigar la quantitat i toxicitat de partícules ultrafinas derivades del trànsit rodat, aeronàutic, aviació i ferrocarril
  • Juntament amb València participen en este estudi les ciutats d’Estocolm, Milan, Thessaloniki i Barcelona

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora en el projecte nPETS, finançat per la Comissió Europea, i que té com a objectiu principal investigar la quantitat i toxicitat de partícules ultrafines (<100*nm en grandària) emeses pel trànsit rodat, aeronàutic, ferroviari i marítim.

L’estudi el realitza el Grup d’Investigació en Geoquímica Ambiental i Atmosfèrica que forma part de l’Institut d’Avaluació Ambiental i Investigacions de l’Aigua (IDAEA), dependent del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). València és una les ciutats que participa en este estudi juntament amb Estocolm, Milan, Thessaloniki i Barcelona.

El director gerent d’FGV, Alfonso Novo, ha mostrat la seua satisfacció per la possibilitat de col·laborar en este projecte i ha senyalat que “s’ha triat l’estació Colón per a obtindre dades, a l’ésser una de les instal·lacions més transitades de la xarxa”.

També ha explicat que “els resulats que s’obtinguen en l’estació de Colón al llarg de les pròximes setmanes es podran comparar amb les obtingudes en altres ciutats i dissenyar, posteriorment, propostes més eficaces per a reduir l’impacte sobre la salut pública d’estes partícules ultrafines que es deriven dels diferents mitjans de transport”.

Estudi nPETS

El projecte nPETS té com a objectiu estudiar la vida de les emissions inferiors a 100 nm des de la seua creació fins a la seua ruta potencial cap als éssers humans i els animals.

També es desenvolupen mètodes innovadors per a la quantificació de la toxicitat en tots els modes de transport. Hui dia no existeixen mètodes per a mesurar estes emissions de partícules inferiors a 100 nm procedents de diverses fonts individuals.

L’equip d’investigació del IDAEA-CSIC ha desenvolupat noves estratègies de caracterització química i seguiment de la contaminació atmosfèrica, centrant-se en els aerosols però també incloent espècies orgàniques semivolàtils com a contaminants orgànics persistents, drogues d’abús i contaminants gasosos.