Convenio FGV

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • El document definitiu ha sigut ratificat per la Conselleria de Treball i publicat pel Diari Oficial de la Generalitat Valenciana
  • El text arreplega millores salarials, socials i un pla per a afavorir l’eficiència en la gestió de l’empresa

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat el text íntegre del XIII Conveni Col·lectiu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), pel que s’ha completat així el procés de tramitació necessari i que permet iniciar la seua aplicació fins al 31 de desembre de 2023.

Amb la seua publicació es tanca l’últim tràmit exigit, després de la ratificació del mateix per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

El XIII Conveni Col·lectiu de FGV ha comptat amb el suport de la majoria necessària de la Comissió Negociadora, tant per part de la direcció de l’empresa com dels sindicats UGT, CC.OO., SCF, SIF i SF.

El contingut i les millores que s’incorporen en el text suposa un avanç respecte de la situació precedent en matèria de condicions laborals i conciliació.

Està previst que durant la setmana que ve es realitze la reunió de constitució de la Comissió Interpretativa amb els firmants del XIII Conveni Col·lectiu. De la mateixa manera, s’està duent a terme la negociació del Pla d’Igualtat, tal com va quedar establit per la Comissió Negociadora d’este conveni.

Millores incorporades

El conveni assumeix propostes destinades a afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral, ampliant les possibilitats d’atenció de fills i cònjuges amb diversitat funcional, física, psíquica o sensorial, igual o superior al 65%, o de famílies monoparentals o en situació de monoparentalitat.

L’acord permet millorar les condicions de treball i l’eficiència de l’empresa, a través de l’aplicació d’un pla específic que comporta un increment salarial del 2% anual, vinculat a l’increment de viatgers i del temps de treball productiu.

El conveni també estableix la convocatòria de diferents taules de treball que tindran com a objectiu negociar la Relació de Llocs de Treball, amb la participació de responsables de la Direcció General de Sector Públic.