El servei prestat per Metrovalencia i TRAM d'Alacant evita a l'any  67,9 milions de desplaçaments de vehicles privats

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • Arcadi España destaca les ajudes a la bicicleta, la millora de la xarxa per a bicicletes i vianants, i el foment del transport públic com a mesures per a una mobilitat sostenible, eficaç i segura
  • L’ús del metro, tramvia i TRAM evita el consum de 44,2 milions de litres de combustible i estalvien 56,2 milions d’euros en gasolina i gasoil

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) evita anualment 67.944.776 desplaçaments de vehicles privats per València i Alacant, així com per les àrees metropolitanes respectives.

En el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquest divendres, el conseller ha reiterat la importància de la mobilitat per a combatre l’emergència climàtica. “La lluita contra el canvi climàtic és un compromís essencial de l’agenda política del Govern valencià i des de principi de legislatura, en la Conselleria estem treballant perquè moure’s a peu, amb bicicleta o en transport públic siga una alternativa segura, eficient i assequible”, ha remarcat Arcadi España.

Així, ha subratllat que en aquest objectiu d’aconseguir una mobilitat sostenible, la Conselleria ha posat en marxa el pla de promoció de l’ús de la bicicleta i el patinet, que contempla una línia d’ajudes per a l’adquisició d’aquests vehicles, atés que, com ha assenyalat, “hem de facilitar que la bicicleta es puga convertir en una eina de mobilitat quotidiana per a l’ús diari”.

La Conselleria també està impulsant un pla de millora de la xarxa per a bicicletes i vianants en tota la Comunitat. “Es tracta – ha explicat Arcadi España- d’estendre i completar aquests itineraris no motoritzats per a connectar municipis i arribar a disposar d’una xarxa contínua, segura, funcional, ordenada i jerarquitzada, que siga una alternativa a la mobilitat tradicional”.

A més d’aquestes alternatives al transport motoritzat, per al conseller “és essencial per a la lluita contra el canvi climàtic, i més ara en temps de pandèmia, apostar per un transport públic eficient, segur i sostenible, impulsar els aparcaments dissuasius en la perifèria de les ciutats, i afavorir la intermodalitat dels mitjans de transport”.

En 2019, Metrovalencia i TRAM d’Alacant van tindre en totes les jornades més de 220.000 viatgers i viatgeres de mitjana, la qual cosa va significar sobrepassar els 81 milions de passatgers i passatgeres a l’any. Així mateix, el seu ús evita cada any l’emissió a l’atmosfera de 109.099 tones de CO2.

Viatjar amb metro, tramvia o TRAM, evita el consum de 44.267.418 litres de combustible, un important estalvi energètic. Aquesta quantitat de combustible té un cost, a preu de hui, de 56.264.331 euros, quantitat econòmica que els usuaris han estalviat.

Com ha assenyalat el conseller, aqueixes dades, “fan del ferroviari el més ecològic, el més sostenible i el de major respecte a la naturalesa de tots els transports públics existents actualment”.

Metrovalencia

Metrovalencia va evitar l’any passat, 57.868.783 desplaçaments de vehicles privats per València i la seua àrea metropolitana; la xarxa de metro i tramvia va transportar tots els dies 180.000 viatgers i viatgeres de mitjana, que van superar els 200.000 en les jornades laborables, la qual cosa va significar aconseguir els 69,4 milions de passatgers en 2019.

El volum de trànsit ferroviari que va aportar FGV per la província de València va evitar l’emissió de 85.779 tones de CO2 a l’atmosfera i el combustible d’ús privat que va deixar d’adquirir-se en viatjar en Metrovalencia va ser de 34.551.742 litres, que van significar un estalvi de 43.915.610 euros al preu actual del gasoil i la gasolina.

TRAM d´Alacant

El servei prestat pel TRAM d’Alacant als seus usuaris va evitar l’any passat 10.075.993 desplaçaments de vehicles privats per la capital, la seua àrea metropolitana i les comarques de les Marines. Gràcies a aquesta oferta de transport ferroviari es van desplaçar tots els dia més de 32.000 viatgers i viatgeres de mitjana, la qual cosa va significar passar dels 12 milions de passatgers i passatgeres a l’any.

El volum de trànsit que va aportar FGV per la província d’Alacant va evitar l’emissió de 23.321 tones de CO2 a l’atmosfera. Els litres de combustible que es van deixar de comprar en viatjar en TRAM d´Alacant van ser 9.715.676 litres, quantitat que va representar un estalvi de 12.348.721 euros al preu actual.