Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Estos projectes completen les actuacions previstes per la Generalitat per a la posada en marxa d’esta línia que uniex el centre de València i Naztaret
  • A més s’autoritza a licitar la renovació del sistema de senyalització en l’actual xarxa tramviària de Metrovalencia

El ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de contractació de la instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

També s’ha autoritzat l’inici del procés de licitació del projecte constructiu dels depòsits provisionals del material mòbil, i els treballs d’arquitectura i equipament del tram en superfície, entre Amat Granell i Natzaret.

La instal·lació dels sistemes de senyalització, ATP (Automatic Train Operation) i SAE (Sistema d’Ajuda l’Explotació) compta amb pressupost inicial de 7,1 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 15 mesos.

Els treballs previstos en el tram en superfície comprenen l’adequació, urbanització, equipament de les parades i enllumenat del tram ja executat, així com la construcció dels depòsits provisionals en el barri de Natzaret. El pressupost inicial ascendix a 8 milions d’euros, IVA inclòs, amb un termini màxim d’execució de 17 mesos.

Ambdós projectes formen part de les actuacions que desenvolupa la Generalitat per a posar en marxa la nova Línia 10 de Metrovalencia i completen la totalitat d’intervencions previstes.

Actuacions en la xarxa tramviària en servei

En esta mateixa sessió del ple del Consell s’ha autoritzat també a FGV a iniciar el procés de licitació del projecte i execució d’obra de la renovació del sistema de senyalització, implantació d’un sistema ATP i integració en el SAE en l’actual xarxa tramviària en funcionament, que correspon a les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia.

El pressupost de licitació ascendeix 16,5 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 24 mesos.

Línia 10

Fins a la data en la futura Línia 10 de Metrovalencia ja s’han completat els treballs del tram en superfície, comprés entre les parades d’Amat Granell i la prolongació fins a la nova parada de Germans Maristes, amb un pressupost de 3,8 milions d’euros.

En les pròximes setmanes començaran les obres de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani entre les estacions d’Alacant i Amat Granell, per un import superior als 25 milions d’euros.

En fase de licitació es troba, per un import de 7,8 milions d’euros, l’electrificació, instal·lació de subestacions i connexions de tot el traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret.

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Esta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’esta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.