Publicat
Arxivat com Intermodalitat, Mobilitat.

  • L’acord permet als viatgers i viatgeres d’Alta Velocitat utilitzar de manera gratuïta l’enllaç entre les estacions de Luceros i Benidorm
  • L’objectiu del contracte és millorar les condicions de mobilitat de la ciutadania i fomentar els desplaçaments cap a la costa alacantina

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe que permet que les persones usuàries dels trens d’Alta Velocitat i Llarga Distància puguen utilitzar els servicis del tramvia i tren-TRAM des de l’estació de Luceros fins a Benidorm.

L’objecte d’este acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que oferix Renfe i el TRAM d’Alacant perquè els viatgers i viatgeres de l’AVE puguen arribar al seu destí combinant tots dos servicis de transport, igual que amb Rodalia.

Els títols que habiliten per a la utilització del servici combinat són els actuals de Renfe, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servici combinat, FGV va instal·lar màquines d’autovenda i cancel·ladores en les estacions del TRAM d’Alacant que permeten l’emissió i cancel·lació del títol de viatge, o bé mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emés per Renfe.

L’origen d’este acord es remunta a estiu de 2013 i ara s’amplia la seua validesa fins a l’any 2025.

L’estació de Luceros del TRAM d’ Alacant està situada a uns 300 metres de la de l’AVE, distància que desapareixerà en construir-se una estació intermodal en la qual es combinaran tots dos servicis.

48.294 persones usuàries en 2023

Les persones usuàries de l’AVE Madrid-Alacant que van viatjar l’any passat de manera gratuïta amb el TRAM d’Alacant després d’arribar a la capital, van aconseguir la xifra de 48.294.

Des que es va inaugurar este servici fa ja més d’una dècada, el 18 de juny de 2013, han utilitzat conjuntament l’alta velocitat i el metropolità 646.053 passatgers i passatgeres.