Quisi Fotomontaje

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies TRAM.

  • El pressupost de licitació ascendeix a 12.029.302,39 euros, IVA inclòs, i compta amb un termini d’execució de 12 mesos
  • La nova infraestructura se situarà aigües avall de l’actual i tindrà uns 370 metres de longitud

El ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació per a l’execució de les obres del nou viaducte del Quisi a Benissa, de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.

El pressupost de licitació ascendeix a 12.029.302,39 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució previst és de 12 mesos.

Aquesta actuació permetrà instal·lar un nou viaducte pròxim a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres.

L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que seguisca obert a la circulació dels actuals trens dièsel.

No obstant això, ha sigut necessari plantejar la construcció d’una variant de nova construcció que possibilite el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores en el material mòbil i, la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu d’aquestes inversions és la de poder mantindre l’explotació garantint la qualitat del servei i, al seu torn, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa de FGV a Alacant.